Vacature Fringe Academy

Amsterdam Fringe Festival zoekt 4 talenten voor de Fringe Academy!

Amsterdam Fringe Festival is op zoek naar festivaltalenten in de dop. Wil je graag ervaring opdoen in een wervelende festivalomgeving en tegelijkertijd meer leren over het maken van programma’s – van artistiek concept tot productie tot zakelijk beleid tot PR en marketing? Dan is de Fringe Academy van Amsterdam Fringe Festival dé plek voor jou!

Wat is de Fringe Academy?

Amsterdam Fringe Festival heeft jaarlijks plaats voor vier talenten, die zich aan de Fringe Academy willen verbinden. Samen is deze groep verantwoordelijk voor de gehele organisatie van het drukbezochte Fringe podium op de Uitmarkt eind augustus: de Vrije Uitloop. Daar komt natuurlijk van alles bij kijken, zoals programmeren, organiseren, budgetteren en PR. Iedere Fringe Academy-deelnemer volgt een crash coursefestivalorganisatie die je vervolgens direct in praktijk brengt in het vormgeven van het Vrije Uitloop podium op de Uitmarkt Met z’n vieren organiseer je je eigen 2-daagse mini-festival!

Je wordt begeleid door inspirerende jonge ondernemers en vakmensen van het Amsterdam Fringe Festival. We proberen dit zo goed mogelijk op je persoonlijk leerdoelen af te stemmen. Bovendien geeft het natuurlijk een goede mogelijkheid tot een kijkje in de keuken bij een klein en dynamisch festivalteam. Zo ontwikkel je je in no time tot allround festivalorganisator.

Functieomschrijving

Als deelnemer van de Fringe Academy ben je twee dagen per week te vinden op het Fringe kantoor in Amsterdam in de periode april – september 2019. Je bent in staat om in groepsverband een programmering in elkaar te zetten die productioneel te realiseren en te promoten (met beperkt budget). Je wordt begeleid door het kernteam van Amsterdam Fringe Festival, maar de functie vraagt ook veel eigen initiatief en zelfredzaamheid. Naast het organiseren van de Vrije Uitloop zal je in de voorbereiding van en tijdens het festival meelopen met het kernteam (artistiek, productie, marketing & pr en zakelijk) en hen ondersteunen. Je precieze rol zullen we in de loop van het Fringe Academy traject afstemmen op jouw leerdoelen en wensen.

Op een rij:

 • Een werkervaringsplek van 2 dagen per week met (stage)vergoeding
 • De mogelijkheid om allround ervaring op te doen met festivalorganisatie, inclusief korte workshops op het gebied van productie, PR & marketing, zakelijk beleid/sponsoring, budgetteren en programma maken.
 • De mogelijkheid om met het Fringe Academy team (onder begeleiding) een eigen mini-festival te realiseren: het Vrije Uitloop podium op de Uitmarkt
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals uit het Nederlandse en internationale podiumkunstenveld
 • De mogelijkheid om werkervaring op te doen/stage te lopen bij de kernleden van het Amsterdam Fringe Team
 • Een wervelende werkomgeving bij een inspirerend festival vol buitengewoon talent (op en naast de planken) binnen een ambitieus team van collegiale rouwdouwers.

Wat we vragen: 

 • Bevlogenheid, een sterke motivatie om binnen de festival- en eventsector aan de slag te gaan, bij voorkeur met een hart voor de podiumkunsten (o.a. muziek, theater, dans, spoken word, performance art, cross-overs).
 • Een flexibele houding, je bent bestand tegen festivalhectiek en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Je bent niet bang voor een beetje verantwoordelijkheid, maar durft ook vragen te stellen wanneer je er niet uitkomt.
 • Je bent leergierig en creatief, altijd op zoek naar ingenieuze oplossingen en briljante plannen.
 • Je bent een teamspeler, hands on, loyaal en een doorzetter.
 • Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Een beschikbaarheid van 2 dagen per week in de periode april t/m september. De maandag staat vast, de andere dag wordt bepaald in overleg.
 • Volledige beschikbaarheid de dagen voor en tijdens de Uitmarkt, 23 t/m 25 augustus en het Amsterdam Fringe Festival, 5 t/m 15 september 2019.
 • Woonachting in Amsterdam of in de directe omgeving van Amsterdam.
 • Een rijbewijs is mooi meegenomen (maar geen vereiste).
 • In het bezit van een laptop.

Wat we bieden:

Amsterdam Fringe Festival biedt een werkomgeving, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Als deelnemer van de Fringe Academy krijgen je veel verantwoordelijkheid en werk je ook samen met andere organisaties uit de culturele sector (waaronder De Vries producties, producent van o.a. de Uitmarkt). Een unieke kans om een netwerk op te bouwen binnen de culturele sector, te laten zien wat je in je mars hebt en je kansen op een baan in deze sector te vergroten.

Amsterdam Fringe? Wij zijn een platform voor (onbekend) podiumtalent dat het experiment niet schuwt. Elk jaar tonen we 11 dagen lang, spannend werk van nieuwe en niche makers in de kleine theaters en bijzondere locaties van Amsterdam. Het team van Fringe bestaat uit gedreven groep freelancers die zowel bij het festival als andere organisaties hun sporen verdienen.

Hoe kun je solliciteren?

Stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk 14 februari 2019 t.a.v. Fringe Director Aukje Verhoog naar info@amsterdamfringe.nl. Vertel in je motivatiebrief waarom je bij de Fringe Academy solliciteert en hoe deelname aan de Fringe Academy in jouw (toekomstige) carrière past. CV’s zonder begeleidend schrijven worden niet in behandeling genomen.

Gesprekken zullen plaatsvinden op 28 februari en 1 maart 2019. Wanneer je wordt uitgenodigd op gesprek, zullen we je vragen om een korte pitch/opdracht voor te bereiden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Meer informatie over de functie en procedure kun je opvragen via info@amsterdamfringe.nl.