fbpx
FRINGE_logo.png

12 Kisses Before Midnight

Herinner je je eerste kus?

Zou je het weten als het je laatste was? 

Irina Koriazova & Sanne van Dijk 

Locatie: Treehouse NDSM

Datum:

duur van de voorstelling: 1 h

Hoeveel zoenen moet je geven en ontvangen om je geliefd te voelen? We hoorden ooit dat je, om gelukkig te zijn, minstens 12 keer per dag gekust moet worden. En we hoorden dit van een zeer betrouwbare bron: een personage in een romantische komedie. Wat?!

Het mooie van een kus is dat hij niet altijd seksueel is. Hoe is het om een vriend te kussen, een hond, een (ex-)geliefde, een broer, een dode? Of hoe zit het met kussen die eigenlijk niet hadden moeten gebeuren? Tellen die ook mee? Met veel (fysieke) humor, diep persoonlijke verhalen en het elkaar op de vloer gooien als echte worstelaars (!) gaan we uitzoeken hoeveel zoenen we echt nodig hebben.  
 

Biografie

Irina Koriazova en Sanne van Dijk ontmoetten elkaar in 2022 tijdens hun studie aan de Mezrab Storytelling School. Gedurende vijf intensieve maanden ontwikkelden ze samen hun kennis van het vak. Ze vertrouwen er voortdurend op een kritische spiegel te zijn voor elkaars werk. Sanne en Irina geloven in storytelling als kunstvorm omdat het de ruimte creëert om je ongelooflijk kwetsbaar op te stellen op het podium: het delen van je oprechte gevoelens en intiemste gedachten.

Irina begon haar carrière met het vertellen van traditionele (en vaak gruwelijke en Russische) volksverhalen in haar eigen stijl. Uiteindelijk realiseerde ze zich dat elk volksverhaal een stukje van haar eigen verhaal bevatte en begon ze haar persoonlijke ervaringen en herinneringen als materiaal voor haar werk te gebruiken.

Sanne is een ervaren poppenspeler die bij meerdere producties met poppen betrokken was. Ze heeft met verschillende vormen van poppenspel gewerkt: van handpoppenspel (schuim, latex of stof), objectpoppenspel en marionetten tot schaduwpoppenspel.

In 2023 maakten zowel Sanne als Irina hun eerste solovoorstellingen: “VLOED” en “In Boxes”. Beide voorstellingen waren zeer persoonlijk en gingen over onderwerpen als vrouwelijkheid, onschuld, het stellen van grenzen en het vinden van je stem.

credits

Irina Koriazova – maker, Sanne van Dijk – maker, puppeteer,
Titus Tiel Groenestege – creative advisor