fbpx
FRINGE_logo.png

A Fools’ Bag

Duik in de tas van een dwaas, daar bloeit hopeloosheid en ben jij elke regel de baas! 

Lady and the Baguettes 

Locatie: Thomaskerk, theaterzaal, Mezrab

Datum:

duur van de voorstelling: 50 min

Doe mee met “De Tas van de Dwaas,” een magische reis door de eigenzinnige wereld van de dwaas, geleid door de kleurrijke drag performer Lady Bag. Deze energieke show mixt bizarre verhalen en fantasierijke landschappen, met dans, drama, tragedie en komedie in een onvergetelijk uur. Lady Bag, met hun passie voor tassen, leidt ons door de mysteries en absurditeiten van het leven met ongekende expertise en enthousiasme.  

Kom erbij en geniet van deze wilde rit, terwijl we onze demonen omarmen en onze gekke kanten vieren. We laten de zekerheden achter ons en duiken in onbekende fantasiewerelden. “De Tas van de Dwaas” viert het dwaze en het diepzinnige, en onthult de wijsheid in het gekke. Mis deze unieke kijk op de menselijke conditie niet, waar elke tas een verhaal vertelt en elk verhaal de gekke kanten van het leven laat zien. 
 

Biografie

Lady Bag verscheen op Halloween in deze wereld en voelde zich gedwongen om in Amsterdam te blijven hangen. Hun obsessie met tassen gaat terug tot de oudheid. Door alle voornaamwoorden te omarmen, weerspiegelt Lady Bag de complexiteit van het bestaan en de absurditeit van het toekennen van geslacht. 

Lady Bag is heerlijk camp! Hen verspreidt verhalen over tassen en heroverwegen hun rol. Als danser promoot hen bewegingspraktijken, waaronder “Bag-a-robics” workshops in kunstinstellingen in Amsterdam. Met meer dan 3.000 tassen daagt hen onze perceptie van wat een tas werkelijk is—of niet is—uit. 

Marxus, geboren in 1994 of 2001, verhuisde in 2014 naar Amsterdam. Hun voornaamwoorden zijn “je hebt het nooit fout.”  

Beïnvloed door vroege religieuze studies, moderniseert Marxus oude vraagstukken. Voor Marxus is echtheid een scherpzinnig, humoristisch masker dat de kloof tussen het geïdealiseerde en het ontbrekende benadrukt. Hen beoefent aanwezigheid boven productie en projectie, en houdt echtheid levend in elke performance. 

credits

Lady Bag en Marxus