fbpx
FRINGE_logo.png

Als alles niet altijd zo mooi was

Absurde smaakvoorstelling: Welkom in het tijdperk van de tong! Ingredienten: flashy, 
gepekelde humor, gefermenteerde confrontatie 

Pfrötsch & Klaar 

Locatie: Mezrab

Datum:

duur van de voorstelling: 40 min

Welkom in het tijdperk van de tong! Glossoceen – als je wilt pronken. Alles wordt gelikt en lekker geliked, want over smaak valt niet te twisten. En toch: we denken voortdurend na over een tegenover. Over de smaak van… van wie eigenlijk?!  

Met “Als alles niet altijd zo mooi was” betreden PFRÖTSCH & KLAAR de complexe kosmos van smaak. Waar onze smaakpupillen niet alleen maar zintuigen zijn, maar ook het vormen van identiteit en relatie met de ander moeten bedienen. Dit theatrale experiment fusioneert teksttoneel en performance en is het startpunt van een onderzoek, die je uitnodigt om situatieve onderdeel van een wereld te worden, waar verhalen te ruiken en conflicten te proeven zijn. 

Dit is het startpunt van PFRÖTSCH & KLAAR. Het startpunt van een oneindige hommage, een hommage aan de mens. 

Biografie

“Als alles niet altijd zo mooi was’ is de eerste voorstelling van Pfrötsch&Klaar binnen hun gemeenschappelijke theater wat ze ‘Poetical in yer face’ theater noemen. Ze bevinden zich op het raakvlak van teksttheater en installatie, waarbij de toeschouwer een personage met een eigen perspectief wordt. Hun insteek is journalistiek, hun uitkomst synthetisch. 

Hun ‘Poetical in yer face theater’ onderzoekt met een caleidoscopische blik en door radicale bevraging noties en sociale systemen, en willen een nieuwe perceptie uitlokken van wat normaliteit onzichtbaar heeft gemaakt. Het is een liefdesverklaring aan het bevragen.  

Christina Pfrötschner studeerde in 2022 af als theaterregisseur aan de Academie voor theater en dans (NL) en was in 2016-2019 stipendiaire van “Musiktheater Heute”. Haar afstudeerwerk werd genomineerd voor de EINDWERKPRIJS 22 en uitgenodigd voor het INTERNATIONAL THEATRE FESTIVAL KENYA in Nairobi.  

Olivier is in 2016 afgestudeerd van de acteursopleiding van de HKU waarna hij veel in het jeugdtheater heeft gewerkt als theater duo ‘Tessa en Olivier’ en momenteel in Fags of Destiny van Barnaby Savage’ speelt. 

credits

tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits