fbpx
FRINGE_logo.png

BLINDSIGHT2

De pijn van groei en de kracht van verbondenheid 

Vainergill Thurnim

Locatie: CC Amstel, de Theaterzaal

Datum:

duur van de voorstelling: 45 min

BLINDSIGHT2 is en verdiepende versie van de dansvoorstelling BLINDSIGHT die tijdens RRReurging 2023 in première ging. In BLINDSIGHT2 gaan 30 cultureel diverse performers tussen de 10 en 100 jaar op zoek naar de kracht van intermenselijke verbondenheid tijdens persoonlijke ontwikkeling, de pijn die hierbij komt kijken en het belang van vereniging als tegenhanger van eenzaamheid.  

Instinctief hebben mensen de behoefte om ergens bij te horen. Deze aspecten worden in onze samenleving steeds minder vanzelfsprekend. Wij hebben de drang om anders te willen zijn, hierdoor sluiten wij onszelf uit. Met dit project laat Vainergill zien dat iedereen zich ontplooit en dat gaat gepaard met obstakels. Hierin zijn wij niet uniek, maar we verschillen wel in de keuzes die wij maken om de barrières te overkomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het vuur in de nieuwe maker ging branden. Met behulp van podiumkunst verbinden en het opwekken van empathie.  

In een presentatie van 45 minuten is het individuele proces, waar eenzaamheid ervaren wordt, terug te zien in een disconnectie tussen de performers. Zij worden samengebracht door de kracht van een kwetsbare houding en hoe deze begrip kweekt, met de focus op overeenkomsten in plaats van verschillen. Van individu naar groepsproces. 

credits

Choreografie: Vainergill Thurnim i.s.m dansers 

Coaching: Nicole Geertruida 

Outside eye: Inge Koks, Vincent Verburg 

Dansers: Alenka Banic, Dyinta Anne Papôt, Elsje van der Veer, Gabriel dos Santos Raithz, Gloria Blindeling, Hinne Vos, Ilyas van Paassen, Jeanine Spierings, Johanna Sjaarda, Jonathan van Slooten, Jopie de Groot, Julia Jeawon Leeuw, Katja van Kleffens, Klaske Duin, Liam Minnebo, Marjon Ter Laag, Nikki Duin, Sean Sinduhjie, Selin Yucelbak, Sherida Ketwaru, Urit Luden, Vainergill Thurnim, Yailah Vroom, Yutong Liu 

Componist: $ean Luck 

Lichtontwerp: Noah Voelker 

Techniek: CC Amstel, Mirko Lazovic 

Productie: CC Amstel, Marque Muntslag 

PR: CC Amstel, Vainergill Thurnim 

Coproductie: CC Amstel 

Financiële ondersteuning: Fonds PodiumKunst, Prins Bernard Cultuurfonds, voordekunst donateurs 

Met dank aan: Amsterdam Fringe, CC Amtel, Podium Mozaïek 

Speciale dank aan: Alexandra Loembé, Aoife, Dayna, Fit en soepel, Gimena Blindeling, Giorgio, Houda, Jaymore, Joan, Julia, Katja van Kleffens, Larissa, Levi, Liah, Linde Wagemakers, Marlon Rinaldo, mecologic.nl, Merel Coolen, Mies Koppelmans, Missaa, Natalie Beckers, Niek Wagenaar, Oma, Rikke Rasmussen, Ro Rox Roxy Roxana Verwey, Sandra v Dijk, Sergio Berrenstein, Sherida & Ilyas, Sjaan, Stacy, Vayhista