fbpx
FRINGE_logo.png

BRADA

Meeslepende voorstelling over vrijheid door de ogen van Surinamers. Met humor, visuals en strijdbare muziek

LUSU 

Locatie: CC Amstel, de Theaterzaal

Datum:

duur van de voorstelling: 1 h

Reis mee naar de turbulente jaren 70 en 80 in Suriname. Zes spelers tonen hun ingewikkelde strijd en dagen je uit om na te denken over wat het betekent om te vechten voor vrijheid. Met humor, nostalgische en poëtische visuals, strijdbare muziek en heftige confrontaties ontvouwt de voorstelling zich als een liefdesbrief naar de oudere generatie, waarin het begrip voor giftige overlevingsmechanismen centraal staat.  

Deze inspirerende voorstelling werpt een blik op de gevolgen van eeuwenlange onderdrukking, met speciale aandacht voor de persoonlijke verhalen van Surinamers. BRADA onthult de helden, de slechteriken, en de vergeten vrijheidsstrijders die vochten voor hun voorouders, familie en kinderen. Mis het niet. 

Biografie

LUSU maakt multidisciplinaire theaterbelevenissen voor de tiktok-generatie. Snelle, maatschappelijke, prikkelende scènes gemixt met zelfgeschreven alternatieve pop, R&B en rap, intieme visuals, verhalend en verbindend eten. LUSU snijdt moeilijke en onbesproken thema’s op een persoonlijke manier aan en weet deze met humor en lichtheid te brengen. LUSU maakt niet-westerse storytelling op een moderne manier toegankelijk voor een breed publiek. LUSU maakt daar waar het verschil samenkomt, de stad: oud en jong, arm en rijk, kleur en wit, individu en collectief.  

LUSU staat onder artistieke leiding van Dewi Kasmo en is door haar in 2016 opgericht uit de noodzaak om een plek te creëren die ze nog niet gevonden had in de bestaande theaterwereld. LUSU schijnt licht op verhalen die nog in de schaduw staan. Bij LUSU herken je jezelf in de kwetsbaarheid van de ander. 

credits

Tekst: Dewi Kasmo 

Choreografie: Rudolf Doelasan 

Spel: Dewi Kasmo, Rudolf Doelasan, Gianluca Koeswanto, Santhino Piqué, Tyler Koudijzer, RyanTino Troenokarso, Gilbert Madnoersan 

Compositie en muziek: Nina Giampaolo 

Kostuum- en decorontwerp: Maite Prince 

Kostuum (uitvoering): Lisa Maartense 

Dramaturgie: Matthieu Charles 

Eindregie: Samora Bergtop 

Regieassistent: Lindsey Soetodrono 

Techniek: Youri Wezenaar 

Videografie: Gilbert Madnoersan 

Fotografie: Michelle Urbiztondo 

Coaching: Well Made Productions 

Artistieke leiding: Dewi Kasmo 

Projectleiding: Nadja Polman 

Zakelijke leiding: Dirim Kutlar 

  

Partners: 

Well Made Productions, Theater Zuidplein, Fringe Amsterdam, Het Nationale Theater 

  

Mede mogelijk gemaakt door: 

Gemeente Rotterdam, Stichting DOEN, VSBfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Volkskracht, Stichting Elise Mathilde Fonds