fbpx
FRINGE_logo.png

But First You Must Become Nobody

Ervaar 1.54 Special’s experimentele performance, waar poëzie, muziek en schilderkunst samenkomen tot een gedeeld ritueel.

1.54 Special

Locatie: Tempel

Datum:

duur van de voorstelling: 40 min

Maak kennis met 1.54 Special, een collectief dat de talenten van Julia-Beth Harris, een Zuid-Afrikaanse dichter, Samuel Ruddick, een Britse muzikant, en Jurriaan Wesselink, een Nederlandse schilder, samenbrengt in de experimentele performance “But First You Must Become Nobody”. De performance ontwikkelt zich, verschuift van persoonlijke creativiteit naar een harmonieuze collectieve praktijk en mondt uit in de creatie van een Gesamtkunstwerk.  

In een samenleving die steeds meer gepolariseerd is, erkent 1.54 Special de waarde van het creëren van rituelen die gemeenschap bevorderen.  

Geïnspireerd door de Afrikaanse filosofie Ubuntu, dat de onderlinge verbondenheid van de mensheid benadrukt, streeft het collectief naar diepere verbindingen door middel van creatie, spel en ritueel.  

Door hun verschillende sociaal-economische achtergronden belichten de kunstenaars het potentieel voor synergie en ontsteken ze gesprekken over gedeelde ruimte.  

Ervaar 1.54 Special en aanschouw een experiment geworteld in creatieve expressie en de kern van Ubuntu. 

credits

tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits