fbpx
FRINGE_logo.png

Cyborg DNA – Version Explicit

“Van cryopreservatie tot kaping van emoties. Door middel van transcendentale meditatie visualiseren we een technologisch verbonden cyborg-lichaam.” 

Robin Nimanong

Locatie:

Datum:

duur van de voorstelling:

Cyborg DNA bootst menselijke maten na op een ondoorgrondelijke schaal, dichter bij de waarheid. Een futuristische performance installatie waarin digitale kunst, modulaire-muziek en hedendaagse dans samensmelten. Een hypersensitieve en hypnotiserende cyberervaring, die de oneindige vooruitgang bevraagt. Version Explicit is een nieuwe doorontwikkelde versie die nog dichter bij het publiek komt. 

Een belangrijke inspiratie voor dit onderzoek is de tekst Cyborg Manifesto van Donna Haraway, waarin ze suggereert hoe taal in de loop van de tijd evolueert, beïnvloed door nieuwe technologische ontdekkingen. De mens zal in de toekomst dieper nadenken over frequenties, bloedgroepen en het herprogrammeren van nanochips. De mens zal de huidige focus op etniciteit, geslacht en afkomst veranderen en transformeren in nieuwe parameters en daarom zullen we ons op verschillende vlakken verbinden. Deze performance-installatie suggereert een queer toekomst, via het cyberlichaam en de digitale kunst van Lux Nautilus.

credits

Cyborg DNA is een samenwerking tussen dans artiest en creative producer Robin Nimanong 
Digitale artiest Lux Nautilus
Sound design ondersteunend Clara Cozzolino 
Dans artiesten Fleur van der Schaaf en Nathan Felix-Rivot
3D beelden Thomas van RijkICK Artist Space (New Adventures) Suzy Blok & Astrid Klein Haneveld 
Poster: Nathalie Golde and Jasmine Melrose