fbpx
FRINGE_logo.png

dat wat ontembaar is

Een oneindig gevecht, gevochten door een wezen in een bloemetjesjurk 

Melisa Diktaş 

Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Rode Zaal

Datum:

duur van de voorstelling: 25 min

Onder begeleiding van de Dahul. De drum die de ondergrond doet bewegen. Gezamenlijk stampend op de grond, laten horen dat het er was, er is en er altijd zal zijn.  
De onsterfelijkheid representeren.  
Het die het bestaan vertegenwoordigd.  
 
Het viert, vecht, laat het meevoeren, tegenhouden, opkomen, het geeft door, het is bewust, onbewust, gevoed, voed, het gevaar altijd in het vizier hebben en houden. De Koerdische bewegingstaal met klanken van de Koerdische kwesties en alle andere onderdrukten verpakt in een lichaam. Wat als je elke dag wordt uitgeroeid, geëxecuteerd, en onderdrukt. Hoe ziet iets wat altijd in overleving is, eruit?  
 
Ervaar de kracht van overleving en expressie in ‘dat wat ontembaar is’ van Melisa Diktaş. Een meeslepende voorstelling die de essentie van strijd, overleving en veerkracht belichaamt, verpakt in de ritmes van de Koerdische bewegingstaal. 

Biografie

Melisa Diktaş, danseres, beweger ontwikkelt een verhalend dansidioom gebaseerd op ‘govend’ (traditionele Koerdische volksdans) en urban contemporary dans. Onder RIGHTABOUTNOW ontwikkelt ze haar voorstelling DAT WAT ONTEMBAAR IS. Melisa presenteerde haar Work in progress ‘The untamable creature in a flowered dress’ o.a. op het WIPCOOP festival 2023 in Brussel en tijdens de Dansdagen Haarlem 2024. En is nu de solo verder aan het uitbouwen naar ‘dat wat ontembaar is’. Ze zal onder meer optreden tijdens Fringe 2024 en het RIGHTABOUTNOW festival 2024. 

credits