fbpx
FRINGE_logo.png

De Bonk

Een pulserende mimevoorstelling over queer woede en schaamte met een onvermijdelijk radicaal ritme

Bunqer

Locatie: Perdu

Datum:

duur van de voorstelling: 40 min

Zeven vogels vliegen te pletter tegen zeven ramen in zeven seconden. Er is iets grondig mis. Dit is een teken en Ray weet meteen dat hij het uiterst serieus moet nemen. Hij besluit zichzelf op te sluiten in zijn kamer en de luiken gesloten te houden tot hij een wereldschokkende speech heeft bedacht. Alleen in zijn kamer kruipt de gekte onder Ray’s huid, maar ook het genot, het vuur en de woede. Het dreunen van de vogels tegen de ruiten galmt door zijn kop als een ritmische hartslag die transformeert in een harde beat. Met het aanzwellen van de beat groeit Ray buiten zichzelf. Zijn gedachten worden steeds radicaler en langzaam verliest hij de controle.  

De Bonk is een voorstelling over queer-zijn, woede, schaamte en het bovenmatig ontwikkelde vermogen om je aan te passen aan de norm. Een vermogen dat noodgedwongen ontwikkeld wordt, veiligheid kan bieden, maar op den duur verstikkend is. 

Biografie

Bunqer is een makersduo bestaande uit Tine Tabak en Niels van Heijningen, een schrijver/dramaturg en een mimer/acteur. In hun werk streven ze ernaar om het denkende lichaam en de avontuurlijke geest met elkaar te verbinden. Hun missie is om ‘mime schrijven’ op de kaart te zetten en te onderzoeken hoe de performatieve, fysieke en eerlijke kracht van mime gecombineerd kan worden met de poëtische en verhalende kracht van taal. Op deze manier willen ze verhalen creëren die ongeremd en levenslustig zijn. Bunqer wilt het publiek inspireren om zelf een vet, gedurfd en aandachtig leven te leiden. Eerder maakten zij werk bij o.a. Boslab Theaterfestival, Podium Bloos en Studio/K. 

credits

tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits