fbpx
FRINGE_logo.png

De Grote Gaslight Meta-Musical

Een bizarre mini-meta-musical boordevol duistere humor en absurde wendingen

Mats & Maartje 

Locatie: Pllek

Datum:

duur van de voorstelling: 45 min

Nee. Dit meen je niet. Djiezus. Ga me nu niet zeggen dat je de PR-tekst vergeten bent. Jawel! Dat zou jij wel! Je bezorgt me heel veel stress op dit moment, merk ik. Hoe kunnen we nu ooit communiceren aan ons publiek dat wij een absurde, zwart-komische, meta-musical hebben gemaakt over ‘gaslighting’? Zucht. Dit frustreert me echt. Zo zullen ze nooit weten dat in dit epische en hilarische spektakel twee competitieve acteurs pogen een musical te spelen, maar elkaar backstage zo buitensporig ‘gaslighten’ dat ze alle grip op realiteit verliezen. Ze zullen het nooit begrijpen. Dankzij jou. Jammer weer. Ze zouden echt komen als ze het wisten. Gaat het wel goed met je? Ik maak me echt zorgen. Nee. Niet gaan huilen. Je hoeft niet altijd zo in de slachtofferrol te kruipen, hè. Wat? Ik? Jou aan het ‘gaslighten’? Je weet het weer mooi te verdraaien allemaal. 

Biografie

Maartje Braakman (24) Maartje is derdejaars student aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie en kenmerkt zich door eigen gemaakte stukken die vaak een bizar, komisch en flink grimmig randje hebben. Zoals haar eigen geschreven en geregisseerde musical ‘’MEDUSA’’ in samenwerking met een 8-koppig conservatoriumorkest. Met een rijk verleden aan podiumervaring, zoals ”LONGEN” met Roman Derwig, is Maartje ook een sterke speler die ervan geniet de rare, lelijke en doch liefdevolle kant van de mens te etaleren.  

Mats Hoogland (22) Mats studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en schrijft, maakt en speelt sindsdien diverse (vaak maatschappelijk, muzikaal en komische) theatervoorstellingen, onder andere vorig jaar op De Parade; Muts en Sjaal en Glitter de Show Show. In zijn werk probeert hij de absurditeit van het dagdagelijks bestaan onder de loep te leggen, en ruimte te maken voor het klein menselijk zeer, op een speelse, vervreemdende en humoristische wijze.  

Tijdens hun studie aan de toneelschool bleek er een grote artistieke klik bleek te zijn. In een gedeelde fascinatie voor de absurditeit van gedrag, zielige mensen en duistere humor hebben ze als schrijvers, makers en spelers de handen ineengeslagen om jou van je stoel te blazen. 

credits