fbpx
FRINGE_logo.png


De Vrouw met de Baard

Power, Punk & het Patriarchaat 

Heleen van der Donck 

Locatie: Theater Bellevue – Klein Bellevue

Datum:

duur van de voorstelling: 30 min

Stap binnen in het Café van de Vrouw met de Baard: een magische plek waar de zorgen van de buitenwereld verdwijnen. Hier, met een liedje, een biertje en een bitterbal, kun je al je ellende even vergeten.  

Laat je meevoeren door het verhaal van de eigenaresse: een vrouw die koos om vol trots te leven met haar baard. Hoe ben je vrouw, maar met een baard? Hoe balanceer je schaamte en trots in een wereld die anders naar je kijkt? En wie bepaalt eigenlijk wat schoonheid is?  

Wees welkom in het Café van de Vrouw met de Baard, waar al vloekend, lachend en schreeuwend trots gevonden wordt. 

Biografie

Heleen van der Donck is cabaretier, liedschrijver en theatermaker. In 2022 studeerde ze af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Ze speelt met de raakvlakken van punk en cabaret, waar maatschappelijk engagement, woede, humor en theater elkaar ontmoeten. In 2023 stond ze al op het Amsterdam Fringe Festival met haar voorstelling ‘NEE’, haar nieuwe voorstelling bouwt voort op haar liefde voor punk en cabaret. Ze liet zich inspireren door het levensverhaal van Clémentine Delait, een vrouw die op een dag een weddenschap sloot, haar gezichtsbeharing niet meer weghaalde, en een trotse vrouw werd. Met een baard. 

credits

Spel & Tekst: Heleen van der Donck
Muziek: Mathijs de Valk
Regie: Daphne de Bruin
Decor & Kostuum: Nina van Nieuwkoop
Techniek: Kyle McLachlan