fbpx
FRINGE_logo.png

Digital Manipulation

Een circus-duet dat een licht schijnt op de relatie tussen moderne mens en mobiele telefoon

Aylish Bik and Rebecca Neubauer 

Locatie: Bijlmer Parktheater

Datum:







duur van de voorstelling: 20 min

‘Digital Manipulation’ is een poëtisch duet tussen twee circus artiesten. Aylish Bik en Rebecca Neubauer studeren beiden aan de Fontys Academy of Circus and Performance Art in Tilburg.

Door gebruik te maken van hun circus disciplines; handstanden en het verticale touw, belichamen zij de macht die de digitale wereld heeft over de hedendaagse maatschappij. Ze nodigen het publiek uit om stil te staan bij de manier waarop de relatie tussen mens en mobiele telefoon zich ontwikkelt. Hoe beïnvloedt de digitale wereld onze autonome keuzes en eigen vrije wil? 

Biografie

Aylish Bik en Rebecca Neubauer zijn twee Circus artiesten die elkaar hebben ontmoet aan de Academy of Circus and Performance Art (ACAPA) in Tilburg, waar zij in Juni 2025 zullen afstuderen met een ‘Bachelor of the Arts’.  

Aylish, 28 jaar, is opgegroeid in Noord-Holland. Op haar 21ste kwam ze voor het eerst in aanraking met circus, waar ze als snel ontzettend gepassioneerd over raakte. Op haar 25ste begon ze met haar studie op ACAPA, waar zij zich specialiseert in handstanden. Daarnaast houdt zij zich enthousiast bezig met partner- en luchtacrobatiek.  

Rebecca, 21 jaar oud, is geboren en getogen in München (DE). Na het afronden van haar middelbare school, deed ze auditie bij ACAPA met het verticale touw als haar specialisatie. Rebecca houdt er niet van zichzelf te beperken tot één discipline omdat zij ook veel plezier haalt uit het beoefen van grond-acrobatiek, aerial straps en handstanden.  

Op de Academy of Circus and Performance Art vonden Aylish en Rebecca elkaar al snel in hun gedeelde passie voor grond- en luchtacrobatiek. Deze gemeenschappelijke interesses ontwikkelden zich uiteindelijk tot een speelse benadering in artistiek onderzoek en heeft geleid tot de creatie van deze voorstelling. 

credits