fbpx
FRINGE_logo.png

DORIAN

Portret van een onstilbare 

DG collective

Locatie: Grachtenmuseum

Datum:duur van de voorstelling: 1 h

DORIAN, portret van een onstilbare, is een muzikale, queer bewerking van The picture of Dorian Gray van Oscar Wilde, onder regie van Igor Alvarez Cugat en met tekst van Josephine Scholte. Een moderne Dorian Gray (gespeeld door Rowan Kievits) ontdekt zijn schoonheid wanneer een bevriende kunstenaar hem schildert.

In zijn verlangen naar een eeuwige jeugd, gaat hij op in het nachtleven. Hij ontdekt waar zijn begeerlijkheid hem kan brengen en stort zich in kortstondige liefdes met mannen, vaak onder invloed. Ondertussen draagt hij een groot geheim met zich mee: terwijl hij niets van zijn jeugdige schoonheid verliest, wordt zijn beeltenis op het schilderij steeds lelijker. Wanneer hij langzaam vervreemd raakt van iedereen om hem heen en zichzelf, neemt zijn drang naar eindeloos genot een gevaarlijke wending.

Een psychologische trip vol vragen over esthetiek en ethiek, genot, geluk en maakbaarheid. 

Biografie

DG Collective is een nieuw theatercollectief, bestaande uit Igor Alvarez Cugat (regie), Rowan Kievits (spel) en Josephine Scholte (tekst, regie-assistentie en PR). Igor is een Argentijnse theaterregisseur, afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Zijn kunst verkent thema’s zoals religie, familiedynamiek en de LGBTQIA2S+ gemeenschap. Rowan Kievits studeerde af aan de AHK in de richting Urban Contemporary Dans, waarna hij onder meer danste bij Het Nationale Theater, Tappin-it Collective, de Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Hij is als performer verbonden aan Compagnie Karina Holla. Josephine Scholte schreef eerder theaterrecensies en poëzie voor onder andere Het Zuidelijk Toneel. Ze liep een journalistieke stage bij de podcast van Theater Bellevue, en studeert Theaterwetenschap aan de UvA. DORIAN is haar eerste geschreven werk voor toneel. 

credits

PH: Rick Middel
Compositie: Simon Burgers
Piano: Duco Burgers