fbpx
FRINGE_logo.png

Dreams of the Small Gods

Circus, theater en gemaskerd ritueel komen samen om een verhaal te vertellen over mythologische transformatie 

Zinnia Oberski 

Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Rode Zaal

Datum:

duur van de voorstelling: 50 min

‘Dreams of the Small Gods’ is een fascinerende live performance over de drievoudige aard van de vrouw; als dier, als mens en als godin of geestelijk wezen.  

Tijdens de show ziet het publiek de vrouwelijke soloartiest veranderen van dier in mens. In de menselijke incarnatie krijgt ze een visitatie van het gehoornde masker – ‘Magnus’, die haar oproept zichzelf te transformeren. Met zijn hulp wordt ze een mythologisch wezen, deels mens, deels dier en deels oergod.  

Geïnspireerd door de tijdloze wijsheid van sprookjes, mythologie en oude culturen, combineert Dreams of the Small Gods luchtcircus, performancekunst en gemaskerde rituelen om een surrealistische, hypnotiserende wereld te creëren. In een requiem voor verloren wijsheid stelt het menselijke ideeën over heiligheid en godslastering in vraag en onderzoekt het de relatie tussen mensen, dieren en degenen die we onze goden noemen.

Biografie

Performer en maker Zinnia Oberski heeft een uitgebreide circusachtergrond. Ze gebruikt elementen uit fysiek theater, dans en performancekunst om de traditionele circusesthetiek van het bovenmenselijke te doorbreken en zich te concentreren op een kracht die alleen toegankelijk is via kwetsbaarheid.
 
Zinnia’s uitvoeringen zijn een communicatiestijl die minder letterlijk is dan woorden en daarom zeer geschikt voor het overbrengen van ideeën die betrekking hebben op het onderbewustzijn of het dierlijke brein. Ze is in 2011 afgestudeerd aan Circomedia (BTEC) en in 2016 afgestudeerd aan ACaPA, Fontys (BA). 

credits

Concept, creatie en performance: Zinnia Oberski Dramaturgie: Ellie Dubois Beweging: Tina Afiyan Breiova, Mele Broomes Producent: Chris O’Reilly Geluidsontwerp: Chris Gorman Lichtontwerp: Ian ‘Cookie’ Brooks