fbpx
FRINGE_logo.png

Exit Comfortzone!

Wees klaar voor wat je niet verwacht: we verrassen je!   

BB & Friends 

Locatie: Theater Bellevue – Klein Bellevue, Meervaart Theater – Blauwe Zaal

Datum:duur van de voorstelling: 30 min

Dan zeggen ze: ‘Oh een tolk bij het Journaal en bij de Troonrede!’ Jaja, helemaal top natuurlijk die toegankelijkheid maar gebarentaal is meer dan dat! 

Boaz Blume en Brendan Lodder zijn twee dove performers. De Nederlandse Gebarentaal is hun moedertaal. In ‘Exit Comfortzone’ gaan zij op zoek naar de mogelijkheden die ontmoetingen tussen ogenschijnlijk verschillende werelden bieden: gebarentaal -de stille taal van de doven-, de taal van de dans en de taal van de muziek. Wat kunnen ze met elkaar? Om dat te ontdekken is ‘exit comfortzone’ een voorwaarde.  

Gebarentaal wordt vaak bekeken vanuit een sociaal maatschappelijk perspectief. Dit concept wil dat beeld ombuigen door gebarentaal te benaderen als kunstvorm die de muzikant en de danser inspireren om vervolgens te komen tot een fluïde vorm waarin de gelijkwaardigheid en wederzijdse inspiratie zicht toont. 

 

DEZE VOORSTELLING IS OP 13 SEPTEMBER ONDERDEEL VAN FRINGE X MEERVAART.

Biografie

Boaz Blume en Brendan Lodder zijn lid van het dove dichterscollectief Kitchen’s Light en treden daarnaast op met eigen werk in de Nederlandse Gebarentaal. Beiden waren o.a. te zien op Poetry International 2022 en Oerol 2023 en 2024 in de korte film Imaginings (2022, Anja Hiddinga). 

credits

Concept en Artistieke ondersteuning: Erika Zeegers | Ontwikkeling en Uitvoering Gebarentaal als kunstvorm: Boaz Blume en Brendan Lodder I Choreografie en Dans: Shanice Mitchell | Muziek: Thijme Ebskamp | Regisseur: Alicia Sort Leal I Coach en Artistieke ondersteuning: Sanne Van der Bruggen | Projectondersteuning-fondsenwerving: Sharon Schelvis | Fotografie: Gerda Kreeft