fbpx
FRINGE_logo.png
Fringe Award winnaars ’22 presenteren hun nieuwe werk! 

Na het winnen van een Fringe Award in 2022 zijn deze ongelooflijke talenten klaar om opnieuw het Fringe-podium te betreden en hun nieuw gecreëerde optredens te presenteren. 

Ben jij ook benieuwd waar de Fringe winnaars van vorig jaar het afgelopen jaar aan hebben gewerkt? Welke magische ervaringen worden er deze keer getoond? 

Nou, het wachten is voorbij! Nu is de tijd om erachter te komen! 

Bestel je tickets door op de hyperlink voorstelling/maker te klikken: 

    

BEST OF FRINGE WINNAARS 2022: 

  

ALL MEN MUST DIE – Eva Bartels 

Kunstenaar en schrijver Valerie Solanas stelt zich in haar radicaal-feministische manifest uit 1968 ‘S.C.U.M., Society for Cutting Up Men’ een wereld zonder mannen voor. Was ze ironisch of was het haar bittere ernst? En is dit een manifest dat we een podium moeten geven? Eva Bartels neemt deze vragen mee en spiegelt het manifest uit de jaren ‘60 aan de huidige tijd. Ze herschrijft de tekst tot een S.C.U.M. 2.0. Verwacht een anarchistische én verbindende voorstelling in een wereld voorbij het patriarchaat. 

 

Collapse – Betal Ozay 

Collapse is een multimediale vertelling die de grimmige realiteit blootlegt van de dodelijkste driehoek in de geschiedenis: gewetenloze bouwondernemers, corrupte politici en een onverschillig publiek. Samen creëerden zij een tragisch landschap, resulterend in het verlies van meer dan 50.000 levens tijdens een verwoestende aardbeving in Turkije. 

 

REFRACTION [breaking light] – Liam McCall (& Oscar Starink) / Underdogz 

In dit duet onderzoeken Liam McCall en Oscar Starink, twee Bboys van Underdogz crew, wat het betekent om een Breaker te zijn en gebruiken daarbij een spel met licht om die visie te delen. Wat is er nog meer zichtbaar achter het plaatje van een Bboy, en hoe diep kan je gaan onder die oppervlakte? Het is een exploratie in Break, licht en hunzelf. 

 

  

INTERNATIONAL BURSARY 2022: 

 

All About Me and My Mother – Indie Nile 

Het helen van je relatie met je moeder vereist dat je de delen van jezelf, die op je moeder lijken, accepteert. Dragartiest Indie Nile speelt zowel zichzelf als zijn moeder in een geheel originele theatershow die stand-up comedy combineert met lipsync.