fbpx
FRINGE_logo.png

Fringe X Meervaart

We’re human together

Bb & Friends, Jackie Ashkin & Jedrzej Jedraszyk, Pensive Vivifier en DJ Nawa Sira 

Locatie: Meervaart

Datum:

Vrijdag 13 september 

(On)gelukszoekers opgelet! Wat doe jij op vrijdag de 13e? Stap in die achtbaan, laat je meevoeren langs je collectieve angsten, al doomscrollend langs schattige katten en pratende hoofden. Exit je comfortzone en duik in de wirwar van gebarentaal, dans taal, muziek taal en digitale taal. We’re all in this together. Shake it off, leef je uit, want geloof me, none of us are enjoing this.
Een avond vol met 3 voorstellingen performances en DJ Nawa Sira.
 
Programma: 
  • Blauwe zaal: 20:30-21:00 BB & Friends  – Exit Comfortzone! 
  • Foyer: 21:20-21:40  Jackie Ashkin & Jedrzej Jedraszyk – None of Us Are Enjoying This 
  • Blauwe zaal: 22:00-22:40 Pensive Vivifier  – Love is abundant 
  • Foyer: 22:40- 00:00: DJ Nawa Sira   
 
Een ticket voor het hele event kost € 20,- en is op deze pagina te koop bij de knop ‘tickets’ rechts boven. 
Voor Exit Comfortzone! kan je hier een los ticket kopen. 
Voor Love is abundant kan dat hier

MEER INFO

BB & Friends  – Exit Comfortzone!

Boaz Blume en Brendan Lodder zijn twee dove performers. De Nederlandse Gebarentaal is hun moedertaal. In ‘Exit Comfortzone’ gaan zij op zoek naar de mogelijkheden die ontmoetingen tussen ogenschijnlijk verschillende werelden bieden: gebarentaal -de stille taal van de doven-, de taal van de dans en de taal van de muziek. Wat kunnen ze met elkaar? Om dat te ontdekken is ‘exit comfortzone’ een voorwaarde.  

Gebarentaal wordt vaak bekeken vanuit een sociaal maatschappelijk perspectief. Dit concept wil dat beeld ombuigen door gebarentaal te benaderen als kunstvorm die de muzikant en de danser inspireren om vervolgens te komen tot een fluïde vorm waarin de gelijkwaardigheid en wederzijdse inspiratie zicht toont. 

Jackie Ashkin & Jedrzej Jedraszyk – None of Us Are Enjoying This

Wat is er tegenwoordig aan de hand met de wereld? Oorlogen worden gevoerd, branden woeden, democratieën falen – en we moeten allemaal nog steeds op maandag naar het werk.  

Jackie en Jedrez nemen je met spoken word en soundscapes mee naar een muzikale herinnering over  onze collectieve angsten. En tja, none of us are enjoying this.

Pensive Vivifier  – Love is abundant

Na twee uur doomscrollen merk ik dat ik honger heb. Ik open mijn koelkast en besluit wat ik ga eten. In minder dan een seconde schakel ik van de digitale naar de fysieke wereld. Als mijn duim geen virtuele toegangspoorten opent naar de holtes van pratende hoofden en schattige katten, merk ik gevoelens op.

Love is Abundant is een meeslepende voorstelling die de kruising tussen digitale en fysieke woorden onderzoekt. Wees getuige van een betoverende mix van videokunst, performance, clubbing en zang. 

DJ Nawa Sira

Nawa Sira is een DJ en multidisciplinaire artiest uit Amsterdam. Geïnspireerd door haar Tunesisch/Afrikaanse roots brengt ze je rauwe beats en dansbare ritmes. Haar unieke stijl zorgt ervoor dat elke performance een avontuur is vol dans en energie.