fbpx
FRINGE_logo.png

How2Fringe workshops

Het Amsterdam Fringe team verzorgt 6 maanden lang workshops voor Fringe makers, met als belangrijkste doel om hen een stap verder te helpen in hun professionele carrière als kunstenaars. 
Iedere How2Fringe workshop is zorgvuldig in elkaar gezet en bestaat uit een informatief deel én uit speeddates met mensen die in de kunsten werken en deze makers verder kunnen helpen in hun carrière. 
 
De workshops zijn Engelstalig, om makers die nog niet lang in Nederland wonen niet uit te sluiten. 
 
Ben je (geen Fringe) maker maar wel geïnteresseerd? 

Geef je ook workshops aan makers en wil je samenwerken of sparren? 
We delen onze kennis graag, zolang het meer makers bereikt en hen een stapje verder kan helpen. 
info@amsterdamfringe.nl 
 

Inhoud van de workshops: 

How2Fringe # 1: Hoe werkt Fringe, hoe werken andere festivals en wat kunnen makers hier halen?

How2Fringe # 2: Een diepduik in fondsenwerving, aanvragen schrijven en begrotingen maken. Met speeddates met meerdere fondsen, waar de makers vervolgens subsidieaanvragen mogen indienen. 

How2Fringe # 3: Marketing. Wat is dat en wat heb je er als maker aan? Waar begin je en hoe zorg je dat je hiermee meer publiek werft? 

How2Fringe # 4: Het professionele veld. Welke mensen kunnen jou als maker verder helpen, en hoe benader je deze mensen? Met speeddates met diverse programmeurs, directeuren, recensenten en talentontwikkelaars. 

How2Fringe # 5: Social media. Tips en tricks voor makers om met social media een groter bereik te krijgen én zichzelf te profileren. 

Begeleiding makers

Het Amsterdam Fringe team besteedt veel tijd en aandacht aan het begeleiden van makers.
Via de How2Fringe workshops, maar ook in kleinere groepen en door individuele begeleiding. 
Want, werk je met zo’n diverse groep aan makers vanuit zulke uiteenlopende disciplines, uit verschillende landen en met zulke verschillende achtergronden, dan is maatwerk cruciaal.

Begeleiding kan gaan over iemand helpen een netwerk op te bouwen, fondsen te werven of ervoor zorgen dat makers zich gehoord, gedragen en veilig voelen in de culturele sector. 

Wil je meer weten over onze werkwijze? Vanaf september kan je hier meer over vinden en onze methode gratis downloaden. 

Connected by Fringe

Het Amsterdam Fringe Festival is geen eindstation voor de maker, maar een startpunt.
Door middel van workshops, individuele begeleiding en het bieden van speelplekken, zorgen we ervoor dat makers na Fringe kunnen doorstromen in de podiumkunsten. 
  • Winnaars van de Fringe At Best (FAB- Awards) worden persoonlijk door ons artistieke team begeleid in het vinden van andere speelplekken als festivals en podia. Dit vergt maatwerk, want elke voorstelling heeft een ander soort podium en traject nodig. 
  • De winnaar van het International Bursary Award krijgt een geldsom mee en wordt gekoppeld aan een internationaal Fringe Festival naar keuze om daar te spelen. 
Maar ook niet winnende Fringe makers worden actief gekoppeld aan podia, festivals en productiehuizen waar ze goed bij passen. 
Daarnaast wordt Amsterdam Fringe Festival regelmatig gevraagd om te cureren voor andere events en festivals. 
Al deze speelplekken van makers waar AFF actief een rol in heeft gespeeld, noemen we ‘Connected by Amsterdam Fringe’. 

Amsterdam Fringe Methode

Het Amsterdam Fringe Festival heeft een unieke manier om makers te begeleiden.
Onze methodiek is gestut op het bereiken van een diverse groep aan artiesten, en hen een zo goed mogelijk, maatgericht en veilig traject te bieden om zich verder te ontwikkelen als professionele kunstenaars. 
Diversiteit voor Fringe betekent erkenning dat iedere maker anders is en een ander soort begeleiding nodig heeft om te floreren. 
Fringe creëert een community van makers die elkaar verder helpen door netwerken te delen, elkaar te helpen en expertise te delen. Het maken van een veilige en energieke ruimte voor makers om elkaar te ontmoeten, is cruciaal. 

We hebben onze methodiek samen met schrijver Simone Zeefuik uitgegeven. Vanaf september is deze hier gratis te downloaden. In het Engels, want ons netwerk is internationaal. 
Deze methodiek is door iedereen vrij om te gebruiken, hopelijk inspireert het je.

 
Wil je meer weten?
Wil je samenwerken, kennis delen of feedback geven?
mail naar info@amsterdamfringe.nl