fbpx
FRINGE_logo.png

makers makers

MEEDOEN AAN AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL ALS MAKER

Wil jij met je voorstelling shinen tijdens Amsterdam Fringe Festival? Niets is onmogelijk!  

We werken met een open inschrijving. Die voor de editie van 2024 is per 1 februari gesloten. Vanaf medio december kan je je inschrijven voor 2025.  

 

SHARING = CARING


Als maker meedoen aan AFF is meer dan alleen een voorstelling spelen!

We nemen onze makers mee in de wereld van de podiumkunsten en geven workshops aan al onze makers over alle facetten die erbij horen: van marketing tot fondsenwerving tot netwerken. Wij delen onze kennis en kunde graag om makers verder op weg te helpen in hun carrière.  

vrijwilligers vrijwilligers

Heb je ook zoveel zin in de nieuwe editie? Wij in ieder geval wel!

Als we weer op zoek zijn naar enthousiaste vrijwilligers om van Amsterdam Fringe Festival 2024 een onvergetelijke ervaring te maken, lees je dat hier.

Goed om alvast in je agenda te zetten: de volgende editie is van 5 t/m 15 september. Vanaf juni gaan we weer op zoek naar vrijwilligers.  

Er zijn verschillende functies die jij als vrijwilliger kunt oppakken. Verderop op deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van deze verschillende functies en taken. 

Whats in it for you? 

  • Toegang tot alle Fringe voorstellingen 
  • Een onvergetelijke en gezellige tien dagen binnen een internationaal team, waarin je Amsterdam met haar theaters en andere toffe spots kan herontdekken.
  • Het uitbreiden van je netwerk met relevante contacten in festival- en theaterland 
  • Een super leuke Fringe Festival goodiebag 
  • Een mooie toevoeging qua werk voor een culturele organisatie op je CV 
  • En niet te vergeten: je helpt de opkomende makers te kunnen spelen tijdens Fringe en zich zo verder te kunnen ontwikkelen! #karmapunten 

Wat vragen wij van jou? 

  • Een minimale inzet van 4 diensten (meestal tussen de vier en zes uur per dienst) 
  • Het deelnemen aan een informatiebijeenkomst eind augustus (die je meteen de kans biedt om alvast je mede-Fringers te ontmoeten) 

Inschrijven als vrijwilliger is vanaf juni weer mogelijk!

Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te zijn, maar wil je meer informatie? Neem gerust contact op met onze vrijwilligerscoördinator Sarah Wever via volunteers@amsterdamfringe.nl. 

Beschrijving van de verschillende functies: 

Locatiemanager 

Een locatiemanager is verantwoordelijk voor één locatie. Hier ben je het aanspreekpunt voor de andere vrijwilligers. Jij zorgt ervoor dat de locatie er Fringewaardig uitziet en weet precies hoe de avond zal verlopen. You pretty much call the shots. Voor deze functie is het belangrijk dat je beschikbaar bent op specifieke data, in verband met speeldata op bepaalde locaties. De locatiemanagers krijgen een extra briefing voorafgaand aan het festival. 

Minimaal aantal diensten: 5

 

Locatiehost  

Als locatiehost help je op een festivallocatie met verschillende taken: je begeleidt het publiek naar de zalen en hun zitplek, scant tickets, helpt bij de gezondheidscheck en/of helpt met publieksbegeleiding. Samen met de locatiemanager zorg je ervoor dat alles goed verloopt en dat bezoekers zich welkom voelen. 

Minimaal aantal diensten: 4 

professionals professionals

De Arts Industry Office, de professionals desk van Amsterdam Fringe Festival, is er om vakmensen uit de podiumkunsten – van programmeurs tot organisatoren – wegwijs te maken.

Ons team helpt je graag bij het ontdekken van nieuw talent en het ontmoeten van andere (internationale) professionals.

Jouw expertise is van onschatbare waarde en draagt in ruil bij aan de ontwikkeling van de volgende generatie makers. We kijken er naar uit om je te verwelkomen bij onze voorstellingen en de exclusieve Arts Industry Office activiteiten. 

 

Aanmelden of meer informatie

Accreditatie aanvragen bij de Arts Industry Office kan vanaf 3 juli weer via deze pagina. Eenmaal geaccrediteerd krijg je als professional een kortingscode waarmee je één gratis ticket krijgt en met korting extra kaarten kunt bestellen (max. 1 per productie).

Let op: sommige voorstellingen en activiteiten hebben een beperkte publiekscapaciteit. We raden je daarom aan op tijd een accreditatie aan te vragen. Accreditatie is alleen bedoeld voor mensen die een voorstelling mogelijk kunnen boeken, zoals programmeurs, curatoren, scouts, impresariaten, etc. We zien je graag dus don’t sleep on it.

Fringe showcase 

Hier krijgen makers de kans om een sneak preview (voorproefje) van hun werk te laten zien. De showcase is onderdeel van het NTF PRO-programma.

Specifieke info volgt in juli.

Professionalsmixer 

Ontmoet de makers van de Fringe! Een goede gelegenheid voor jonge makers om wegwijs te raken in het veld en een mooie manier om nieuw talent te leren kennen.

Specifieke info volgt in juli.

Vragen

Mail aio@amsterdamfringe.nl. Dan krijg je zo snel mogelijk antwoord van ons.