fbpx
FRINGE_logo.png

i hope this finds you well

Een elektronische opera


Een roep in de leegte en een worsteling om de juiste woorden. 

Sabine Pendry // Arieh Chrem 

Locatie: Frascati 4

Datum:

duur van de voorstelling: 50 min

Een vrouw zit in een blauwe capsule en typt een brief aan een naamloze vertrouweling. Haar woorden vliegen over het scherm en haar stem zweeft in de lege ruimte. Ze zingt wat ze niet kan opschrijven en schrijft op wat ze niet kan zingen, altijd op zoek naar de juiste invalshoek. Wat ontstaat is een roep in de leegte, een poging om af te stemmen, en een worsteling om de juiste woorden.  

— Een muziektheaterstuk dat een eenzijdige correspondentie volgt tussen een aanwezig lichaam en een afwezig lichaam. Het verlangen om over een grote afstand te communiceren wordt een daad van wilskracht, een adrenaline doorspekt spel dat de grens tussen het echte en het ingebeelde vervaagt.  

Dit werk combineert stem, muziek en getypte tekst om verlies, waan en de moeite die we doen om betekenis te creëren in het licht van afwezigheid te verkennen. 

Biografie

Sabine Pendry is een Amerikaanse zangeres/actrice/theatermaker/componist gevestigd in Amsterdam. Haar werk berust vaak op de intimiteit van de gezongen stem, de lyriek van taal en lichamelijkheid om subjectieve en meeslepende theatrale werelden te creëren. Ze geniet ervan de poëtische complexiteit van woorden op te rekken tot het punt van overdrijving en hilariteit – dit weerspiegelt haar fascinatie voor overdaad en haar verlangen om humor en betekenis te vinden binnen thema’s van existentiële beklemming, verdriet en macht.
 
Nadat ze i hope this finds you well als solo begon, is de huidige voorstelling met live elektronica het resultaat van een samenwerking in een duo met de Peruaans/Spaanse geluidsontwerper, componist, performer en producer Arieh Chrem, wiens werk zich richt op experimentele benaderingen van interactie tussen musici en elektronica en de herinterpretatie van bestaand muzikaal materiaal op nieuwe en verhelderende manieren.
 
Arieh’s werk omvat vaak interdiscipliniare samenwerking, met uitgebreide ervaring in de wereld van hedendaagse dans en compositie voor film. i hope this finds you well markeert hun tweede samenwerking in een reeks van vele die nog zullen volgen.

credits

Concept, Dramaturgie, Muziek Compositie, Tekst, Performance: Sabine Pendry

Sound design, Live electronics: Arieh Chrem

Lichtontwerp, Scenografie: Erik van de Wijdeven