fbpx
FRINGE_logo.png

K-HOLE

Een sprookjesachtige paniekaanval over het trauma dat volwassen worden heet 

Studio Dooie Mus 

Locatie: Tolhuistuin, Tuin

Datum:

duur van de voorstelling: 45 min

Een klein meisje schrikt wakker aan de rand van een bos en ontdekt dat ze haar volwassen-zelf aan het begraven is. Als haar oude fantasievriend plotseling komt opdagen en haar ervan probeert te overtuigen nooit volwassen te worden, begint een avontuurlijke reis door haar onderbewuste op zoek naar een uitweg uit deze vleesgeworden paniekaanval.  

K-HOLE is een duister coming-of-age sprookje over het trauma dat volwassen worden heet. Studio Dooie Mus laat zich inspireren door Wes en Roy Andersson, Stranger Things en Black Mirror en wandelen langs de grumoristische fantasie van Tim Burton en Stephen King de rand van het sprookjesbos tegemoet. Hier gaan fantasie en onbewuste hand in hand in een keiharde remix van Alice in Wonderland, Roodkapje en alle films die je vroeger nooit mocht zien!  

Na De Vergadering (Amsterdam Fringe 2023) is K-hole de nieuwe beeldende en tekstuele locatietheater voorstelling van Studio Dooie Mus, geregisseerd en gespeeld door Jelle Stiphout en Lindsay Zwaan (BODEM).  

Ben jij dapper genoeg om jezelf te verliezen in de K-HOLE?! 

Biografie

Studio Dooie Mus is een initiatief van Jelle Stiphout, Lindsay Zwaan en Esther Eveline Sloots. Allen afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Ze maken posttraumatisch theater over de mens voor wie het leven een absurd cadeau is met een behoorlijke gebruiksaanwijzing. Die gebruiksaanwijzing is niet voor iedereen even logisch. Voor sommige mensen is dat niet erg, terwijl het voor anderen verschrikkelijk is. Studio Dooie Mus wil mensen wakker schudden en ontregelen – niet om ze te dwingen iets aan hun leven te veranderen, maar wel om ze te laten zien dat ze keuzevrijheid hebben en het recht om de invulling van hun bestaan te bevragen.  

Afgelopen jaar ging hun eerste voorstelling als collectief in première op het Amsterdam Fringe Festival 2023, genaamd De Vergadering. Een muzikale absurde mimevoorstelling over twijfel, alledaagse besluitvorming en ‘social anxiety’. De Vergadering werd geselecteerd voor het Istanbul Fringe Festival en is komend voorjaar o.a. nog te zien in Theater Bellevue.  

De voorstelling K-HOLE is het resultaat van een eeuwig durende discussie tussen Lindsay en Jelle over wat het betekent om volwassen te worden in onze huidige wereld en hoe het was om kind te zijn. 

credits

Credits: Regie & Spel: Lindsay Zwaan en Jelle Stiphout Script: Lindsay Zwaan en Jelle Stiphout muziek: Wieke van Rosmalen