fbpx
FRINGE_logo.png

Kaleiding

Een meditatief spektakel tussen hypnotiserende (steeds veranderende) vormen en nieuwe perspectieven op hedendaagse partneracrobatiek. 

Lily&Janick 

Locatie: CC Amstel, de Theaterzaal

Datum:duur van de voorstelling: 50 min

Twee performers, vier lichamen. Met een grote spiegel als podium nodigen Lily&Janick het publiek uit voor een reis in een schijnbaar perfect gebalanceerde wereld, die aanvoelt als een lange blik door een caleidoscoop. Maar wat gebeurt er als niet alles zo perfect is als het lijkt. Als je licht in de duisternis brengt en er iets verschuift? Hoe gaan we om met veranderingen in onze omgeving en hoe lang kunnen we iets vergankelijks vasthouden? 

Biografie

Kaleiding is de debuutvoorstelling van het hedendaagse circusgezelschap Lily&Janick. Beiden zijn jonge artiesten uit Berlijn, nu gevestigd in Rotterdam. Janick Kremer is een base, acrobaat en aerial straps artiest met een bewegingsachtergrond in de Koreaanse vechtkunst Shinson Hapkido. Lily is een flyer, koorddanseres en slackrope balancer en brengt een duidelijke visuele esthetiek in het gezelschap door haar werk als fotograaf. Sinds 2016 werken Lily&Janick samen in een partneracrobatiek-duo. Samen studeerden zij af aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam (NL) met een Bachelor gespecialiseerd in partneracrobatiek en partnerdans. Kaleiding is hun eerste avondvullende voorstelling waarin zij hun passies voor beeldende en podiumkunsten combineren. Kaleiding is een Duits-Nederlandse coproductie, hoofdzakelijk ondersteund door Zirkus ON (DE) en Circunstruction (NL), naast partners in België en Frankrijk. 
 

credits

Creatie en Performance: Lily Schlinker en Janick Kremer Technicie: Cerian Mason Muziek: Rutger Zuydervelt (Machinefabriek) Dramaturgisch Advies: Lara Van Lookeren Buiten blik: Noemi Wagner Licht ontwerp: Edwin van Steenbergen & Batist van Baekel Kostuums: Pilar Rodriguez Caton (Biencaton) & Luise Hoffmann Productie&Touring: Lily Schlinker Stage: Tomasz Bajsarowicz & Janick Kremer Foto: Kolja Huneck Illustratiw: Britt van Eijk Videografie: Fidel Rott