fbpx
FRINGE_logo.png

LIMP

Hoe geef je ademruimte aan de verbloemde huid in een wereld vol verwachtingen?

Bo Jacobs & Claire de Caluwe 

Locatie: CC Amstel, de Theaterzaal

Datum:

duur van de voorstelling: 55 min

DEZE VOORSTELLING IS ONDERDEEL VAN EEN DOUBLE BILL MET DE VOORSTELLING MEITI.

Twee entiteiten op weg om de vorm te vervormen. Elk een eigen pad, maar toch verweven in een dans van vastzitten en losbreken, eenzaamheid en verbinding, haat en liefde, en de complexiteit van de eenvoudige mens.  

Een persoonlijke voorstelling waarin dualiteit benadrukt wordt en hoe dit ons menselijk bestaan buitengewoon rijk maakt. De naam LIMP belichaamt deze tweeslachtigheid met de Engelse woorden ‘limb’ en ‘limping’. ‘Limb’ wordt vertaald naar een lichaamsdeel, een leeg omhulsel, een vorm die niet meer of minder hoeft te zijn. Een weergave van uiterste authenticiteit. ‘Limping’ duidt op strompelen met verwachtingen, vormen en standvastige patronen als een blok aan je been. Vooruitgang is onmogelijk, waardoor je gedwongen een aangepaste vorm aanneemt; de verbloemde puurheid van de mens.  

In LIMP creëren we een plek waar beweging, gevoel en taal samen komen om de volgende vraag te onderzoeken: Wat gebeurt er als je de verbloemde huid ademruimte geeft? 

Biografie

Claire de Caluwe (1999) begon haar dansopleiding bij het Nationaal Ballet in Amsterdam en vervolgde haar studie aan Codarts in Rotterdam. Ze studeerde Urban Contemporary dans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en liep stage bij Het Scapino Ballet. Sinds 2021 werkt ze als freelance danseres en model. Vanaf 2023 is Claire verbonden aan het Noorse gezelschap ‘Nagelhus Schia Productions’, waar ze samenwerkte met choreografen zoals Sasha Walz en Crystal Pite. Naast het werken met choreografen zoals Ed Wubbe, Dalton Jansen en Joost Vrouenraets, creëert ze ook haar eigen choreografisch werk. 

Bo Jacobs (1999) begon haar dansopleiding bij ODM en studeerde verder aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Contemporary Urban). Ze danste voor ‘Elephant in the Black Box’ en ‘Nürnberg Ballet’, waar ze werkte met choreografen zoals Ohad Naharin, Goyo Montero, en Marco Goecke. Sinds mei 2022 werkt Bo als freelancer en nam deel aan La Biennale Danza Venezia o.l.v. Wayne Mcgregor. Ze werkt momenteel op projectbasis voor Snorkel Rabbit Company o.l.v. Bryan Arias en Alba Castillo. Naast haar uitvoerende werk creëert Bo eigen choreografieën, wat resulteerde in diverse residenties (De Arcade, Cultuurhuis Heerlen) en nieuwe creaties zoals ‘Vicious’ (Staatstheater Nürnberg), ‘LIMP’, en ‘The Great Forgetting’ (Opernhaus Hannover). 

credits

Promo video: Scapino Ballet Rotterdam en Thai Tai Pham (Platform 14)