fbpx
FRINGE_logo.png

Loeder

Een kanker brutale voorstelling over verzet en taalverloedering 

Simon Kleinhesselink 

Locatie: Salon de IJzerstaven

Datum:

duur van de voorstelling: 25 min

In tijden van polarisatie, digitalisering, klimaatrampen en economische onvrede staat een romantische bandiet op als strijder tegen de openbare orde. Hij ziet zichzelf echter als slachtoffer. Door te wijzen naar anderen probeert hij zijn asociale gedrag te rechtvaardigen. Wordt hij gedreven door idealen of is het puur eigenbelang?  

Loeder is een rauwe voorstelling over verzet, taalverloedering en de stem van een generatie. Met minimale middelen, neo-punk elementen en een eigenzinnig taalgebruik verkent de voorstelling de weerstand van een generatie die gevangen zit tussen idealen en zelfrechtvaardiging. Een reis langs zelfscan NSB’ers, kankerkaartjes fascisten en blauwe kanker nazi’s. Je moet vechten, kankerhard vechten. 

Biografie

Simon Kleinhesselink (Wageningen, 1999) studeert regie aan de Toneelacademie van Maastricht en ontwikkelt zich als hybride theatermaker met een fascinatie voor taal en nieuwe vormen. Hij werkt als regisseur, schrijver en acteur. Zijn werk kenmerkt zich door een minimalistische vorm met een filosofische en reflectieve inhoud. Thema’s als mannelijkheid, activisme en intermenselijke relaties komen daarin aan bod. 

credits

Concept en tekst: Simon Kleinhesselink
Spel: Demi Dijstelberge, Ika Schwander, Jef Uyttenhove, Sil van Kalker en Simon Kleinhesselink
Met dank aan: Quirine Racké, Helena Muskens, Beaudine Dermine en Anna Lauryssen