mei

17

2021

Director Amsterdam Fringe Festival Aukje Verhoog vertrekt per 1 oktober

Fringe Director Aukje Verhoog verlaat na vijf edities het festival. Dit betekent dat het komende festival het laatste is waaraan zij leiding geeft. Onder haar hoede is Amsterdam Fringe de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd en uitgegroeid tot een toonaangevend festival voor jonge, experimentele makers uit binnen- en buitenland.

Aukje Verhoog, die in 2011 als vrijwilliger bij het fesitval begon en in 2017 Fringe Director werd, kijkt terug op een intense, fijne en leerzame tijd bij het festival. Ze gaat zich na haar vertrek richten op haar freelancepraktijk als dramaturg, curator en docent.

Verhoog: “Ik heb veel te danken aan dit festival en ben trots op wat mijn team en ik de afgelopen jaren hebben kunnen betekenen voor nieuwe makers die het experiment niet schuwen. Het is mooi dat we zoveel steun hebben ontvangen van van partners, locaties en subsidiënten, die met ons al die buiten-de-lijntjes-kleurende plannen mogelijk durfden te maken. Nu we als Stichting De Theaterdagen met Fringe, NTF, NTF Jong en NTF Pro ondersteuning voor de komende vier jaar hebben gekregen, is dit een mooi moment om mijn taken over te dragen aan een opvolger. Ik kijk er naar uit om nog één editie keihard te knallen met de makers, het team en het publiek.

Amsterdam Fringe Festival maakt samen met het Nederlands Theater Festival deel uit van Stichting de Theaterdagen. Directeur Jeffrey Meulman: “Het meest opstandige festival van Nederland is onder Aukjes bezielende leiding volwassen geworden, maar gelukkig niet minder tegendraads. Aukje bouwde rond de Fringe een solide festivalorganisatie en stond tegelijkertijd voor een scherpe, hyper-actuele programmering, met schitterende recensies tot gevolg. Haar betrokkenheid bij makers is, net als haar dadendrang indrukwekkend. Op de bres staan voor nieuwe makers, soms tegen de klippen op, is een kracht die niet veel mensen hebben, maar Aukje wel. Dat is niet onopgemerkt gebleven en we zijn haar daar heel dankbaar voor.

Editie 2021
De organisatie bereidt zich ondertussen voor op een nieuwe editie van het Amsterdam Fringe Festival, dat plaatsvindt van donderdag 2 tot en met zondag 12 september 2021. Aukje Verhoog zal per 1 oktober het stokje overdragen. De vacature voor haar opvolger zal begin juni te vinden zijn op onder andere deze website.