nov

25

2021

Danstheater ROAD en Daphne Agten & Laetitia Bica winnen ‘Next Best Fringe Award’ 2021

Na afsluiting van Amsterdam Fringe Festival nomineerden 10 makers zichzelf voor de ‘Next Best Fringe Award’: een residentietraject bij ICK Dans Amsterdam of Het Huis Utrecht. De artistieke teams van deze organisaties kozen uit deze inzendingen voor Muscle Memory van Daphne Agten & Laetitia Bica en voor Onbedoeld verberg ik van Danstheater ROAD. Zij krijgen coaching en studioruimte aangeboden om het artistieke experiment dat ze bij Fringe zijn gestart verder te ontwikkelen. Ook zijn zij gegarandeerd van een plek op het programma van Amsterdam Fringe Festival in september 2022, waar ze de vernieuwde versie van hun performance presenteren aan het publiek.

Daphne Agten & Laetitia Bica zetten de verdere ontwikkeling van hun voorstelling Muscle Memory voort bij Het Huis Utrecht. Hun performance heeft een interessante, edgy en relevante thematiek. Het Huis wil de makers begeleiden in het vinden van hun eigen verhaal, verteld vanuit de diverse mediavormen die de makers gebruiken. De voorstelling die op Amsterdam Fringe slechts 30 min duurde heeft zeker de potentie om door te groeien naar een langere performance.

De voorstelling Onbedoeld verberg ik van Danstheater ROAD zal onder begeleiding van ICK Amsterdam worden doorontwikkeld tot een langere dansvoorstelling. De makers vielen op doordat zij hun dansers als startpunt namen om van daaruit bewegingsonderzoek te doen. Omdat deze jonge club makers een andere dansachtergrond heeft dan de hedendaagse dans, denkt ICK ze goed te kunnen helpen en aanvullen vanuit de hedendaagse dans.

Het volgende Amsterdam Fringe Festival vindt plaats van 1 t/m 11 september 2022. Dan zullen onder andere de verder ontwikkelde versies van bovenstaande voorstellingen te zien zijn. Makers kunnen zich daarnaast inschrijven voor deelname aan Amsterdam Fringe 2022 van 1 t/m 31 januari 2022 via deze website.

Fotografie: Annelies Verhelst