dec

15

2021

Open Call Amsterdam Fringe Festival 2022

Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam. We presenteren een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten.

Vanaf nu kunnen nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen zich via deze website aanmelden om hun werk te presenteren tijdens de volgende editie van Amsterdam Fringe Festival, dat plaatsvindt van 1 t/m 11 september 2022. De inschrijving sluit op 31 januari 2022.

Open Inschrijving
Door deze open call maakt Fringe de grote diversiteit zichtbaar in de marge van het (gevestigde) theater. Zij stimuleert talent en experiment én creëert een platform om kennis te maken met live art, performances en (muziek)theater buiten het gevestigde theatercircuit.

Fringe
Fringe betekent letterlijk ‘rafelrand’. Het Amsterdam Fringe Festival bevindt zich in de rafelranden van het jaarlijkse Nederlands Theater Festival en ontstond in 2005 als antwoord op de officiële theaterselectie. Het Amsterdam Fringe Festival is gebaseerd op de beroemde en succesvolle Fringe Festivals zoals deze bestaan in bijvoorbeeld Edinburgh, Adelaide, New York en Delhi.

Inmiddels zijn er meer dan 250 Fringe Festivals over de hele wereld. De Fringe wil een stimulerende omgeving bieden aan artiesten met ruimte voor ontmoeting, kruisbestuiving en stimulering van artistieke innovatie. Makers worden toegelaten op basis van een open call. Het publiek wordt uitgenodigd het avontuur met de makers aan te gaan. Het Amsterdam Fringe Festival onderscheidt zich van andere theaterfestivals door de open inschrijving en door hedendaags theater in een informele en toegankelijke context te plaatsen. Daarmee opent de Fringe niet alleen vele deuren van Amsterdamse podia voor makers en groepen, maar ook voor een nieuw(sgierig) publiek.