apr

19

2021

VACATURE: JUNIOR MARKETEER (GESLOTEN)

Gezocht: enthousiaste Junior Marketeer voor 2 dagen per week!

Amsterdam Fringe Festival is per 1 juni op zoek naar een enthousiaste Junior Marketeer (ca. 16 uur per week), die zin heeft om het festival en alle makers dit jaar weer volop te laten shinen. Je werkt nauw samen met het Hoofd Marketing – samen zijn jullie verantwoordelijk voor de promotie van het festival en de ca. 55 voorstellingen die daar te zien zullen zijn. Ben jij creatief met woord en beeld? Vind jij moeiteloos je weg op social media en in WordPress? Geniet je van festivalhectiek en werk je graag in een klein, hecht team? Dan is deze allround marketingfunctie dé plek voor jou!

Over ons
Van 2 – 12 september 2021 vindt de zestiende editie van het Amsterdam Fringe Festival plaats. Elf dagen theater, dans, muziek, performance en experiment van jong en ongetemd talent. In de kleine theaters (uiteraard op 1,5 meter afstand) en op onverwachte plekken, zoals een nachtclub, oude school of galerie. Fringe werkt met een open inschrijving en heeft een breed programma met voorstellingen van makers die nog niet op de geijkte podia te zien zijn.

Fringe is een uniek platform voor eigenzinnige makers en hun publiek. Jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, out-of-boxers, post-avantgardisten en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad.

Profiel van de functie
Als Junior Marketeer ondersteun je het Hoofd Marketing bij de uitvoering van de marketingstrategie. Je werkt mee aan de branding van Amsterdam Fringe en campagnemiddelen zoals posters, online middelen en aankleding van de Fringe locaties. Je creëert content (tekst/beeld/video) voor o.a. de website, social media en nieuwsbrief en plant deze in. Ook onderhoud je contact met makers, bijvoorbeeld op het gebied van social media. Dit alles met het doel om Amsterdam Fringe en de ca. 55 voorstellingen zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen bij de doelgroep.

Functie-eisen

 • Je hebt 1 tot 2 jaar relevante werkervaring
 • Je bent creatief, eigenzinnig, denkt out-of-the-box en bent vernieuwend
 • Je bent hands-on en hebt een ‘yes we can’ attitude
 • Je hebt een vlotte pen en goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal
 • Je bent thuis in social media, je bent de spreekwoordelijke vis in het internetwater
 • Je zet je graag in voor jong talent en theater in de breedste zin van het woord
 • Je hebt een brede maatschappelijke en culturele interesse, je voelt de tijdsgeest aan en loopt op trends vooruit
 • Een negen tot vijf mentaliteit is je vreemd; je bent bereid om in de zomermaanden en tijdens het festival ook in de weekenden en avonden te werken
 • Je bent tech-savvy en deinst niet terug voor het werken in een CMS zoals WordPress of het editen van beeld (en idealiter ook video, maar is geen must)
 • Je woont in Amsterdam of directe omgeving
 • Je bent in het bezit van een laptop

Wat we bieden
Amsterdam Fringe Festival is een inspirerend festival vol buitengewoon talent (op en naast de planken) en biedt een wervelende werkomgeving. Je wordt onderdeel van een dynamisch team van ervaren freelancers binnen het culturele werkveld. We bieden een afwisselende en uitdagende functie, waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt en waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Het betreft een functie op freelancebasis, van 1 juni t/m 15 september 2021, voor ca. 16 uur per week en tijdens het festival in september fulltime.

Solliciteren
Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 7 mei 2021 naar eva@amsterdamfringe.nl ter attentie van Eva Brobbel, Hoofd Marketing & PR. CV’s zonder brief worden niet in behandeling genomen. De gesprekken vinden plaats op 18 en 19 mei.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.