mrt

03

2021

VACATURE: STAGIAIR CREATIVE PRODUCER (GESLOTEN)

Voor Amsterdam Fringe Festival zijn wij op zoek naar een Stagiair Creative Producer.

Per 1 april tot 30 september, ca. 16 uur per week – standplaats Amsterdam 

Amsterdam Fringe Festival is op zoek naar een enthousiaste stagiair om ons productieteam te ondersteunen. Je werkt nauw samen met de Creative Producers van het festival – samen zijn jullie verantwoordelijk voor het ondersteunen en begeleiden van circa 50 gezelschappen die elk jaar mee doen aan Amsterdam Fringe Festival. Heb jij een interesse in theater in de breedste zin van het woord? Kan je snel schakelen tussen verschillende belangen en ben je niet bang om de telefoon op te pakken? Geniet je van festivalhectiek en werk je graag nauw samen met een klein, hecht team? Dan is deze stage dé plek voor jou!

Over ons

Van 2 – 12 september 2021 vindt de zestiende editie van het Amsterdam Fringe Festival plaats. Elf dagen theater, dans, muziek, performance en experiment van jong en ongekend talent. In de kleine theaters en op onverwachte plekken, zoals een nachtclub, oude school of galerie. En dit jaar voor het eerst ook online. Fringe werkt met een open inschrijving en heeft een breed, internationaal georiënteerd programma met voorstellingen van makers die nog niet op de geijkte podia te zien zijn.

Fringe is een uniek platform voor eigenzinnige makers en hun publiek. Jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, out-of-boxers, post-avantgardisten en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad.

Profiel van de functie

Als stagiair Creative Producer ondersteun je onze Creative Producer Groepen bij het begeleiden en ondersteunen van onze deelnemers. Je werkt mee aan het contact onderhouden met een deel van de deelnemers en denkt mee bij de matching tussen deelnemers en locaties. Je bent het aanspreekpunt voor een groep makers en locaties en bewaakt daarbij de afspraken vanuit het festival. Tijdens het festival spring je elke dag op de fiets om langs locaties langs te gaan en voorstellingen te bezoeken.

Functie-eisen

  • Je bent creatief, eigenzinnig, denkt out-of-the-box en bent vernieuwend.
  • Je bent hands-on en hebt een ‘yes we can’ attitude.
  • Je hebt een vlotte pen en goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
  • Je zet je graag in voor jong talent en theater in de breedste zin van het woord.
  • Je hebt een brede maatschappelijke en culturele interesse, je voelt de tijdsgeest aan en loopt op de trends vooruit.
  • Een negen tot vijf mentaliteit is je vreemd
  • Je woont in Amsterdam of directe omgeving.
  • Je bent in het bezit van een laptop.

Wat we bieden

Amsterdam Fringe Festival is een inspirerend festival vol buitengewoon talent (op en naast de planken) en biedt een wervelende werkomgeving. Je wordt onderdeel van een dynamisch team van ervaren freelancers binnen het culturele werkveld. We bieden een afwisselende en uitdagende functie, waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt en waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Ook bieden we een stagevergoeding conform CAO.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 12 maart 2021 naar willem@amsterdamfringe.nl ter attentie van Willem van Rossum, Creative Producer. CV’s zonder brief worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.