mei

28

2021

Vrijwilligers gezocht!

Wil jij je onderdompelen in de backstage wereld van het theater en artiesten en bezoekers van all over the place ontmoeten? Word dan één van onze geliefde vrijwilligers! Er zijn meerdere posities beschikbaar in de periode van 30 augustus tot 13 september.

Jaarlijks wordt het Amsterdam Fringe Festival mede mogelijk gemaakt door de inzet van een grote groep vrijwilligers. Jullie zijn tijden het festival niet te missen, de Fringe festivalstrijders! Dit jaar zal het Amsterdam Fringe Festival van 2-12 september plaatsvinden, uiteraard met inachtneming van de covid-19 maatregelen. Vanwege deze maatregelen hebben we dit jaar extra mensen nodig. We zijn dus op zoek naar veel vrijwilligers! Zonder jullie hulp zijn we echt nergens tijdens de festivalweek.

Ben jij gedreven en benieuwd hoe het eraan toe gaat achter de schermen bij een internationaal en experimenteel theaterfestival? Meld je dan nu aan als vrijwilliger!

Er zijn verschillende functies die jij als vrijwilliger kunt bekleden. Onderaan deze pagina staat een uitgebreide beschrijving van de verschillende functies en taken.

Whats in it for you?

  • Toegang tot alle 55 Fringe voorstellingen
  • Een mooie toevoeging van een culturele organisatie op je CV
  • Het uitbreiden van je netwerk met relevante contacten in festival- en theaterland
  • Zeker niet te vergeten dat leuke Fringe Festival t-shirt en de tote-bag
  • Als laatst natuurlijk de gezelligste week van je leven 🙂

Wat vragen wij van jou?

  • Een minimale inzet van 4 diensten (meestal tussen de vier en zes uur per dienst)
  • Het deelnemen aan een informatiebijeenkomst eind augustus (die je meteen de kans biedt om alvast je mede-Fringers te ontmoeten)

Meld je aan via dit formulier, dan nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te zijn, maar wil je meer informatie? Neem gerust contact op met onze vrijwilligerscoördinator Nehry Eyndhoven via volunteers@amsterdamfringe.nl.

Beschrijving van de verschillende functies:

Locatiemanager
Een locatiemanager is verantwoordelijk voor één locatie. Hier ben je het aanspreekpunt voor de andere vrijwilligers. Jij zorgt ervoor dat de locatie er Fringewaardig uitziet en weet precies hoe de avond zal verlopen. Daarnaast ben je goed op de hoogte van het coronaprotocol op jouw locatie. You pretty much call the shots. Voor deze functie is het belangrijk dat je beschikbaar bent op specifieke data, in verband met speeldata op bepaalde locaties. De locatiemanagers krijgen een extra briefing voorafgaand aan het festival.

Minimaal aantal diensten: 5

Locatiehost en placeerder
Als locatiehost help je op een festivallocatie met verschillende taken: je begeleidt het publiek naar de zalen en hun zitplek, scant tickets, helpt bij de gezondheidscheck en/of helpt met publieksbegeleiding. Samen met de locatiemanager zorg je ervoor dat alles goed verloopt en dat bezoekers zich welkom voelen.

Minimaal aantal diensten: 4

Kassateam
Als onderdeel van het kassateam help je met tickets scannen of informatie doorgeven aan de bezoekers met ticket-problemen. Je ondersteunt de Kassa Coördinator bij de online kaartverkoop, geeft uitleg aan mede-vrijwilligers over het gebruik van Ipad en beantwoordt de vragen van de bezoekers m.b.t. hun kaarten. Voor deze functie is het belangrijk dat je Nederlandse en Engelse taak voldoende beheerst. Het kassateam krijgt een extra briefing voorafgaand aan het festival.

Minimaal aantal diensten: 4