nov

25

2022

Winnaars Next Best Fringe 2022

Leuk nieuws! Nog twee van de voorstellingen die meededen aan Amsterdam Fringe Festival 2022 vallen in de prijzen. Naast de Best of Fringe Awards reiken we jaarlijks ook de ‘Next Best Fringe Awards uit. En die winnaars kunnen we nu bekendmaken!

Makers die meededen aan Amsterdam Fringe Festival 2022 konden zich aanmelden voor Next Best Fringe. Uit alle aanmeldingen kozen we twee voorstellingen die de Next Best Fringe hebben gewonnen en dat zijn…

Rosanna ter Steege en Yassine Belghanch met UIT[EEN]VAL, een dansvoorstelling over dissociatie, en Joseph Kearney en Brendan Oelofse met People Are Awful, een puppetry storytelling voorstelling over donkere thema’s in een luchtig jasje!

De makers winnen een residency waarmee ze hun voorstelling verder kunnen ontwikkelen en een gegarandeerde speelplek tijdens Amsterdam Fringe Festival 2023, waar ze hun verbeterde voorstelling kunnen laten zien. 

Rosanna ter Steege en Yassine Belghanch gaan bij ICK in huis aan de slag met hun voorstelling UIT[EEN]VAL. Het Huis Utrecht biedt plek aan Joseph Kearney en Brendan Oelofse, die hun voorstelling People Are Awful daar naar een volgende level gaan brengen.

Je kan beide voorstellingen zien tijdens Amsterdam Fringe Festival 2023 van 7 t/m 17 september 2023.