fbpx
FRINGE_logo.png

ODA AL MAL PARIDX

Een meeslepende live installatie/performance ter ere van transgenerationeel trauma 

ANLLEL MARIA

Locatie: Nowhere, white studio

Datum:

duur van de voorstelling: 35 min

ODA AL MAL PARIDX is een solo performance dat de kracht van transformaties probeert te portretteren. Het werk is geïnspireerd door het poëtisch aanzicht van stalagmieten-stalactieten. Stalagmieten ontstaan in grotten, daar waar waterdruppels stenen worden; een proces van transformatie. Binnenin een grot dragen zij de mogelijkheid om oude structuren vast te houden. Anllel onderzoekt de mogelijkheden tot reproductie van dit natuurlijke proces in rouw en herinnering.  

Deze live installatie/performance beweegt zich vanuit het geloof in tussenvormen, rituelen, voorouderlijke wijsheid en hergeboorte.  

ODA AL MAL PARIDX neemt je mee in een trans door de repetitie van druppelend water, schaduwen en gezang.  

////////  

In deze grot leven alle echo’s alle blaren alle portalen, In deze grot leven alle herinneringen van het verdriet van mijn grootmoeder gestold in het verstrekken van tijd Ik offer mijn gezang en mijn borst om een pad uit te snijden Wetend dat de enige manier er doorheen is. 

Biografie

AnllelMaria  

Zij/Hen

Marika//Migrant//2000  

Anllel Maria is een Ecuadoriaanse choreograaf en performer uit Amsterdam.

Zij doet onderzoek naar trance, ritueel, herinnering, helende technologieën, feministische erotica, alchemistische processen en hergeboorte door geluid, archief, beweging en installatie.

Haar werk is gebaseerd op het genereren van ruimtes door aanwezigheid te genereren door een non-lineaire relatie met de tijd.  

Ze heeft een achtergrond in sociale wetenschap, activisme, cultureel management en curatorschap. 

credits

Installatie/Concept/Performance: Anllel Maria Fotografie: Gergely Laszlo Ofner