fbpx
FRINGE_logo.png

oh, wild gazelle, where are you?

Een collectieve droom die choreografische samenwerking op afstand mogelijk maakt tussen Amsterdam en Teheran

Fariborz Karimi 

Locatie: Likeminds Noord, Grote Zaal

Datum:

duur van de voorstelling: 1 h

Hoe kan dromen worden bekeken door een politieke lens?  

‘Oh, Wild Gazelle, where are you?’ is een droomachtige performance die thema’s als censuur, zelfcensuur en exotisering onderzoekt aan de hand van het werk van drie Iraanse kunstenaars.  

De voorstelling wordt begeleid door een vrouwelijke choreograaf en danseres, die live optreedt vanuit Iran.  

Het stuk ontvouwt zich in een ruimte tussen werkelijkheid en droom in, zowel in het Farsi als in het Engels, en creëert een verbinding tussen twee steden in Iran en Nederland.  

‘Oh, Wild Gazelle, where are you?’ is de titel van een gedicht van Hafez dat het werkproces inspireerde. 

Biografie

In mijn praktijk verken ik droomachtige performatieve opstellingen en de speelse aard van het theatrale apparaat. Ik ben actief betrokken bij het ontwikkelen van samenwerkingen op afstand met kunstenaars die in niet-Europese contexten wonen, terwijl ik me ook verdiep in de genuanceerde betekenissen van afwezigheid, aanwezigheid en co-creatie. Mijn recente onderzoek heeft zich geconcentreerd rond het concept van ‘zelfcensuur’ in verschillende contexten, waarbij ik de relatie met onze omgeving onderzoek door de lenzen van ‘vriendschap’, ‘intimiteit’ en ‘samenwerking’.
 
Oorspronkelijk afkomstig uit Teheran, Iran, woon ik momenteel in Amsterdam en werk ik als freelance theatermaker, schrijver en performer. In 2013 behaalde ik mijn bachelor in Theaterregie en Acteren aan de Universiteit van Teheran. In 2023 rondde ik mijn Master af aan DAS Theatre, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ik ontving de AFK ‘3package deal’ 2024 met de steun van DASarts, Over het ij festival en NDSM. 

credits

tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits