fbpx
FRINGE_logo.png

ONDIER

In een interdisciplinaire wachtruimte passeert een parade eenzame figuren de revue 

Sytze Bouma & Sofia Norman 

Locatie: Likeminds Noord, Kleine Zaal

Datum:

duur van de voorstelling: 40 min

Stel je een kamer in de schemer voor. Een laaghangende nevel bedekt de vloer. Een lichaam verschijnt uit het donker. Het stapt in het licht. Het kent geen verleden, geen toekomst. Het begint te Jitterbuggen. Maar nog voor je het kan vatten, wordt het door het duister verzwolgen… 

In ONDIER betreden danser en acteur een interdisciplinaire wachtruimte. Een parade van eenzame figuren passeert de revue. Onderdrukte zielen wellen op, vergeten geesten verschijnen. Op zoek naar hun plek en houding in de grijze ruimtes zwalken ze tussen glamour en aftakeling, razernij en stilte, tussen glitters en bloed. Een oneindig treurig feestje, waar je toch blijft hangen, ook al is de sfeer allang in die uit een David Lynch film veranderd. 

Biografie

Sytze Bouma (1996) en Sofia Norman (1999) studeren deze zomer af van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten als danser en acteur. In ONDIER / THE BUG slaan ze de artistieke handen ineen.
 
Sofia is een Zweedse danser met een passie voor interdisciplinair werk en voor het absurde in fysiek en taal. Ze volgde haar stage bij MoON production/Hendrik Aerts en staat zomer 2024 op De Parade met Paradise Circus Now.
 
Sytze is een Nederlands acteur met een passie voor fysiek werk en een interesse in kwetsbaarheid op de vloer. Hij studeerde filosofie in Amsterdam waarna hij Toneelschool Arnhem aandeed. In New York City studeerde hij Meisner en Williamson techniek aan de Terry Knickerbocker Studio. Hij volgde zijn stage bij MAAS Theater & Dans in Rotterdam, waar hij ook speelde in GEZOCHT: KONIJN (3+). 

credits

Concept, text, performance: Sofia Norman, Sytze Bouma; Eindregie: Lara van Hoof; Sound design: Felix Draisma; Photo: Olivier Kriek; Special thanks to: Espen Hjort, Felix Schellekens, Zephyr Brüggen