Fringe loves talent

Fringe Academy

Tijdens Fringe Academy krijgen vier jonge talenten de kans om zich te ontwikkelen door mee te lopen met het Amsterdam Fringe Festival kernteam. Als festival vinden wij het het namelijk belangrijk om ook achter de schermen talent te stimuleren.

Tijdens dit ontwikkelingstraject krijgen deze individuen die barsten van potentie een crash course festivalorganisatie, intensieve persoonlijke begeleiding en vooral de vrijheid om zelf iets neer te zetten. De deelnemers worden als collectief begeleid en ondersteund én elke deelnemer volgt daarnaast een individueel traject waarbij wordt gekeken naar persoonlijke ontwikkeling. Zie het als een werkervaringsplek waar veel ruimte is voor zelfstandigheid en eigen initiatief.

Normaal gesproken, krijgen de vier talenten ook samen de verantwoordelijkheid om de volledige organisatie van het Fringe podium op de Uitmarkt in Amsterdam op zich te nemen. Van het samenstellen van het programma en het regelen van de productie tot het zakelijk beleid en de marketing. Door COVID-19 gaat het Amsterdam Fringe podium op de Uitmarkt helaas niet door dit jaar en ligt de focus van de Fringe Academy op het festival in september.

En het mooiste (al zeggen we het zelf)? Door te investeren in de volgende generatie zorgen we niet alleen automatisch voor een gezonde toekomst voor ons eigen festival, maar dragen we ook bij aan een bredere ontwikkeling van het veld. Win-win.