Tippen is sexy

Support Fringe

Wil jij bijdragen aan de artistieke vrijheid van experimentele makers en wil jij, net als wij, een ode geven aan de theatrale gekte? Al vanaf een tientje kan je de onafhankelijke geest supporten. Met deze bijdrage zorg jij ervoor dat we uitdagend talent een kans kunnen blijven geven. En dat kan gewoon via Ideal, credit card, PayPal of sms. Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker.

Stichting De Theaterdagen heeft namelijk de culturele ANBI status. Je Fringe bijdrage is dus aftrekbaar van de belasting. Vanwege de ANBI status betaal je geen schenkingsbelasting. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden.

Voor een particulier: Je gift is aftrekbaar van je belastbaar inkomen bij de aangifte van je inkomstenbelasting. Je minimale jaarlijkse donatie aan goede doelen is EUR 60,- (of 1 % van je belastbaar inkomen) en maximaal 10% van je belastbaar inkomen. Omdat Fringe een cultureel goed doel is heb je extra voordeel: giften tot EUR 1250,- kun je voor 125% aftrekken. De 125% regel geldt tot een bedrag van EUR 1250,-. Dus stel: je doneert EUR 100,- dan kun je EUR 125,- aftrekken.

Voor een bedrijf: De gift is aftrekbaar van de nettowinst bij de aangifte van vennootschapsbelasting. Er geldt hier geen minimale donatie. De maximaal aftrekbare donatie is EUR 100.000,- of de helft van de nettowinst. Giften aan Fringe zijn giften aan een cultureel goed doel, hiervoor kun je tot EUR 2500,- 150% aftrekken van nettowinst voor aangifte vennootschapsbelasting. Dus een donatie van EUR 1000,- aan het Amsterdam Fringe Festival is die voor EUR 1500,- aftrekbaar.

Lees hier meer over de ANBI status, de jaarverslagen en bestuursverslagen van Stichting de Theaterdagen.