fbpx
FRINGE_logo.png

Pascalerf 48

Een uitnodiging voor verstilling en vertraging in een portiek flat

Heintz & Kop 

Locatie: De Sloot

Datum:

duur van de voorstelling: 30 min

Stilte kun je horen, maar misschien kun je in Pascalerf 48 stilte ook zien. Een bijna twee meter hoge maquette van de portiekflat van de makers vormt het toneel voor een spel van licht en donker.  

Een combinatie tussen lichtkunst, beweging en beeldend theater nodigt je uit tot een moment van vertraging en verstilling. De schaduwen en reflecties van het licht worden eindeloos getransformeerd door het passeren van de tijd. Van de opkomende zon die de ruimte met zonnestralen vult tot aan surrealistische beelden van een oneindige ruimte en een ondergaande zon in de slaapkamer. Deze choreografie van licht, geluid en materiaal laat je even de tijd vergeten. 

Biografie

Tom Heintz (1992) en Jolein Kop (1995) zijn als scenografen en theatermakers bezig met de aandacht voor de kleine dingen van het leven, om momenten te creëren die verwondering oproepen. Dankzij hun verschillende achtergronden (Tom in theater en Jolein in het ontwerpen van ervaringen) die samenkwamen in de master scenografie aan de HKU ligt hun werk op het snijvlak van theater en installatiekunst. Voor makersduo Heintz & Kop is theater dé plek om aandacht te vragen aan het gewone en daar een stem aan te geven. Hier komt de werkelijkheid samen met hun droomwereld. Theater zonder acteurs en tekst, met een hoofdrol voor het licht en materiaal. 

credits

Concept & scenografie – Heintz & Kop Dramaturgie & eindregie – Arjan Gebraad Compositie – Aura Bouw Performance – Heintz & Kop Videografie – Astrid & Roel Fotografie – Astrid & Roel, Bart Grietens Posterbeeld – Sophie Hoogmoet
 
Mogelijk gemaakt door – Makershuis Tilburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, Makersfonds Tilburg, Stichting Janivo, PLAN & Stichting Dioraphte, Stichting Jacques de Leeuw, Theater de Nieuwe Vorst en de Verkadefabriek