fbpx
FRINGE_logo.png

PLEASE LEAVE (a message)

ClusterFlux worden wetenschappers/taalexperts/karaoke-supersterren en communiceren een gevaar dat over 10.000 jaar zal plaatsvinden 

ClusterFlux

Locatie: De Sloot

Datum:

duur van de voorstelling: 55 min

Een karaokebar. Yucca Gebergte, New Mexico. Een groep wetenschappers werkt aan een reeks van berichten en waarschuwingen die onze taalbarrières te boven kunnen gaan. In deze multimediashow, waarin de constructie van berichten en het falen van communicatie worden onderzocht, proberen we een gevaar dat zich over 10.000 jaar zal voordoen te begrijpen en te verwoorden. Gekleed in veiligheidspakken, opgesloten in een witte plastic box en geconfronteerd met een stijgende vierde muur, gaat ClusterFlux de naderende klimaatcrisis te lijf door middel van karaoke en persoonlijke herinneringen, waarbij ze hun complexe relatie met het verleden, de vreugde van het leven in het moment en de angst voor de onzekere toekomst omsluiten.  

“Provocative, audacious and thoroughly entertaining, Clusterflux are clearly a company to watch” – Arts Desk ****  

“Extraordinary show from an exciting ensemble” The Stage ****  

“A masterful creation that engages the mind and the heart’’ – Ed Fest Reviews *****  

Biografie

ClusterFlux is een in Londen gevestigd collectief van internationale artiesten dat multimedia theater maakt over onze onzekere toekomst.  

We zijn afgestudeerd aan the Royal Central School of Speech and Drama, London. We volgen een conceptueel geleid en niet-hiërarchisch dramaturgisch proces, waarbij we processen van herbeschrijving gebruiken om op ethische wijze een samenwerking tussen zes performers te faciliteren.  

De vorm van ons werk is in flux, experimenteel en toch toegankelijk. We experimenteren met archieven, popcultuur, het verouderde en het gecanoniseerde, en creëren werk dat reageert op het nu, met een lichte ondertoon en muziek waarbij je niet stil kan blijven zitten.  

Ons werk is tot nu toe ondersteund door New Diorama Theatre, Camden People’s Theatre en Theatre Deli. We hebben de Curious Directive’s Hypothesis Grant, LPS’ Seeding Space en een Arts Depot’s Residency ontvangen. We stonden op de shortlist voor het Charlie Hartill Theatre Reserve (2022), Pleasance London Associate Artist (2022) en The Untapped Award (2023). PLEASE LEAVE (a message) heeft uitverkochte shows gehad in Londen en de VS, en kreeg lovende kritieken op het Edinburgh Fringe Festival ‘23. 

credits

Performer/Bedenker: Linda van Egmond; Jack Hilton; Miray Sidhom; Trevor White en Chris Whyte.
Dramaturg: Dana McMillan