Het Koninkrijk Op De Zeedijk

Michiel Westbeek

Café 't Mandje

08 Sep.

Thursday

19:30-20:30

09 Sep.

Friday

19:00-20:00

11 Sep.

Sunday

19:30-20:30

Op een avond halverwege de vorige eeuw wordt de jonge Brabantse homo Frits uit huis gezet en belandt bij toeval achter de tap in Café 't Mandje, het oudste queercafé van Amsterdam, midden op de Zeedijk, waar hij een diverse groep rossebuurtbewoners leert kennen. Door de jaren heen volgen we een gemeenschap die een nieuw zelfbewustzijn vindt. Een verhaal over een thuis verliezen, een nieuw thuis vinden en uiteindelijk een thuis worden voor jezelf.

This performance is part of a combiticket option.

—Please note: this show is in Dutch —

Gedurende de afgelopen twee jaar heeft Michiel Westbeek aan scènes en liedteksten gewerkt voor dit belangrijke verhaal en deze worden als tekstlezing gepresenteerd tijdens Amsterdam Fringe Festival. Het gaat hier dus nog niet om een volledige voorstelling inclusief muziek, maar om een onderzoek waarbij het publiek wordt uitgenodigd en aangemoedigd om feedback te geven op de voorstellingstekst terwijl deze ontstaat; en waar kunnen we dat nou beter doen dan in Café ‘t Mandje zelf?

Follow Michiel Westbeek

Instagram
About the artist

Michiel Westbeek is toneelschrijver en theatermaker. Hij studeerde Nederlandse taal en autonome kunst, en studeerde in 2016 af aan het Frank Mohr Institute in Groningen met tekstperformances. Sindsdien schreef hij voor ontwikkelingstrajecten bij De Tekstsmederij, ASKO|Schönberg en het SchuurAtelier van Toneelschuur. Tijdens de periode 2020-2022 ontving hij voor schrijven aan Het Koninkrijk Op De Zeedijk meermaals een Werkbijdrage Nieuwe Projecten van het Steunfonds Auteurs.

De casting voor deze tekstlezing is nog in volle gang. Updates zullen volgen via de Instagram: https://www.instagram.com/koninkrijkopdezeedijk/

Beeld: Stadsarchief Amsterdam/Martin Alberts, Stadsarchief Amsterdam