Tempel
08 sep.
donderdag
19:15-20:00
08 sep.
donderdag
21:00-21:45
09 sep.
vrijdag
19:15-20:00
09 sep.
vrijdag
21:00-21:45
312 WAYS TO GO ABOUT IT is een interdisciplinaire dansvoorstelling die het publiek uitdaagt op zijn vermogen tot ambiguïteit, en aanmoedigt tot ruimte geven aan onaffe gedachtes. Gezeten rondom een tafel die bestaat uit 312 beweeglijke latten wordt het publiek betrokken bij een fysiek, verbaal en ruimtelijk gesprek. Durven dwalen en falen.
Deze voorstelling is deel van een combiticket optie.
312 WAYS TO GO ABOUT IT it is een interdisciplinaire dans voorstelling dat het publiek uitdaagt in hun mogelijkheid om te durven dwalen, bevragen en falen. Gezeten rond een tafel met 312 bewegende latjes wordt het publiek betrokken in een verbaal, fysiek en ruimtelijk gesprek. In de gesprekken, lijven en de ruimte worden er eindeloos nieuwe wegen en verhoudingen gezocht. Er zijn geen conclusies, alleen maar dwalingen en twijfels.
De tafel is gebruikt als een symbool voor rigiditeit van het innemen van posities, als een object waar mensen bij elkaar komen en als object waarvan we het gevoel en de vorm heel goed kennen. Je kan uitgenodigd zijn aan de tafel en deel te nemen aan het gesprek, maar toch het gevoel krijgen dat je plek niet meer te hebben “feeling out of place, when being given a place.”(Sara Ahmed) De tafel wordt gebruikt om met het publiek om in beweging te komen met publiek, en het is een uitnodiging om te blijven zoeken, dwalen en falen. 312 ways heeft een open structuur waarin de performers en het publiek invloed hebben over hoe de voorstelling zich ontwikkeld.
312 WAYS TO GO ABOUT IT is an interdisciplinary dance performance that challenges the audience in their ability for wandering, questioning and failing. Seated around a table with 312 moving planks the audience is being engaged in a physical, verbal and spatial conversation. In the conversations, bodies and space we search for endless new approaches, relationships and directions. There are no conclusions, only wandering and doubts.
The table is used as an object for rigidity of the taking in of positions, as an object where people come together and an object of which we know the feeling and the shape very well. On this table you can be invited to sit down and take part in the conversation and yet not feel you have a place, “feeling out of place, when being given a place”. (Sarah Ahmed) The table is being used to come into movement with the audience, it is an invitation keep searching, wandering and failing. 312 ways to go about it has an open structure in which the performers and the audience have influence about the development of the performance.



Marlieke Burghouts dansdocent en maker. In 2009 studeerde ze af als Dansdocent van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waarna ze in 2014 haar M.A. Choreografie behaalde (aan het Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance in Londen, Engeland). Marlieke leidt het LGBT+ Youth Performance Initiative Amsterdam, waarin voorstelling en kunstinstallaties gemaakt worden met queer jongeren. Ook maakt ze voorstellingen waarin het fysieke lichaam centraal staat binnen beweegbare installaties. Ze geeft moderne danslessen bij Danscentrum Utrecht.
Manuela Lucia Tessi is a dance artist whose speciality is movement research as it relates to live music. Most recently she started working more regularly in Berline and Cape Town where she co curates platforms that foster the interdisciplinary collaboration of music and dance in performance. Some of the most recent projects include ‘Unfolding’, a duet with vocalist/electronic musician Vilbjorg Broch, a choreography for ‘Ikaros’; a work by composer Aspasia Nasopoulou, ‘The shell’, a solo performance, and TAH DAM! a music and dance piece for children created MusicDance Cape Town project. Manuela works as a guest choreographer with ensemble Moving Strings directed by violist maya Felixbrodt and has an ongoing collaboration with flutist Friederike Wendorf.
Janine Toussaint (1983) is ontwerper. Zij studeerde bouwkunde, architectuur en stedenbouw aan de TU Delft. Voor haar is ontwerpen betekenis geven aan de ruimte om ons heen. Met Moving Arts Project doet zij dat in gezamenlijkheid en nabijheid: met mensen van de stad, dichtbij huis, op straat. Daarnaast gaat zij op projectbasis samenwerkingen aan met kunstenaars uit verschillende disciplines.
In het vormgeven van de ruimte gaat ze op zoek naar meerduidigheid, contrast en het schurende verhaal. Zij houdt van de zoektocht waarin ze haar eigen ideeën toetst aan de stemmen van anderen. Om ook buiten haar eigen perspectief naar de wereld te kijken. Die meerstemmigheid van de stad ziet zij als een manier om de toekomst vorm te geven. Want het gaat niet om het vinden van de zogenaamde juiste stem, maar om de plekken en momenten waar die stemmen elkaar ontmoeten, botsen, versmelten en wrijven. Voor haar geven de kunsten, verbeelding en verbazing ruimte om met afstand te beschouwen en te reageren. In haar werk gaat zij daarvoor zoveel mogelijk het gesprek aan met de mensen om in het gehele maakproces dichtbij hun ideeën, verhalen en inzichten te zijn.
Performance en choreografie: Marlieke Burghouts
Performance en co-creatie: Manuela Lucia Tessi
co-creatie: Irina Vaino
Muziek: Irina Vaino
Ontwerp en bouw installatie: Janine Toussaint
Dramaturgie: Diane Elshout
Ondersteuning: Moving Arts Project, Prins Bernhardt Cultuurfonds