312 WAYS TO GO ABOUT IT

Marlieke Burghouts

Tempel

08 sep.

donderdag

19:15-20:00

08 sep.

donderdag

21:00-21:45

09 sep.

vrijdag

19:15-20:00

09 sep.

vrijdag

21:00-21:45

312 WAYS TO GO ABOUT IT is een interdisciplinaire dansvoorstelling die het publiek uitdaagt op zijn vermogen tot ambiguïteit, en aanmoedigt tot ruimte geven aan onaffe gedachtes. Gezeten rondom een tafel die bestaat uit 312 beweeglijke latten wordt het publiek betrokken bij een fysiek, verbaal en ruimtelijk gesprek. Durven dwalen en falen.

312 WAYS TO GO ABOUT IT it is een interdisciplinaire dans voorstelling dat het publiek uitdaagt in hun mogelijkheid om te durven dwalen, bevragen en falen. Gezeten rond een tafel met 312 bewegende latjes wordt het publiek betrokken in een verbaal, fysiek en ruimtelijk gesprek. In de gesprekken, lijven en de ruimte worden er eindeloos nieuwe wegen en verhoudingen gezocht. Er zijn geen conclusies, alleen maar dwalingen en twijfels.

De tafel is gebruikt als een symbool voor rigiditeit van het innemen van posities, als een object waar mensen bij elkaar komen en als object waarvan we het gevoel en de vorm heel goed kennen. Je kan uitgenodigd zijn aan de tafel en deel te nemen aan het gesprek, maar toch het gevoel krijgen dat je plek niet meer te hebben “feeling out of place, when being given a place.”(Sara Ahmed) De tafel wordt gebruikt om met het publiek om in beweging te komen met publiek, en het is een uitnodiging om te blijven zoeken, dwalen en falen. 312 ways heeft een open structuur waarin de performers en het publiek invloed hebben over hoe de voorstelling zich ontwikkeld.

Over de makers

Marlieke Burghouts dansdocent en maker. In 2009 studeerde ze af als Dansdocent van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waarna ze in 2014 haar M.A. Choreografie behaalde (aan het Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance in Londen, Engeland). Marlieke leidt het LGBT+ Youth Performance Initiative Amsterdam, waarin voorstelling en kunstinstallaties gemaakt worden met queer jongeren. Ook maakt ze voorstellingen waarin het fysieke lichaam centraal staat binnen beweegbare installaties. Ze geeft moderne danslessen bij Danscentrum Utrecht

Jiaxin Chen is danser, dramaturg en historica. Haar werk is persoonlijk en kwetsbaar, maar heeft altijd een sterke sociaal-maatschappelijke fundering. Ze studeerde af van de opleiding Danser | Creative Contemporary en richtte zich op floorwork en bewegingstheater. Jiaxin maakte haar debuut als maker bij het Café Theater Festival 2022 en is momenteel Maker in Huis bij Productiehuis Nowhere en resident bij Het Huis Utrecht.

Janine Toussaint (1983) is ontwerper. Zij studeerde bouwkunde, architectuur en stedenbouw aan de TU Delft. Voor haar is ontwerpen betekenis geven aan de ruimte om ons heen. Met Moving Arts Project doet zij dat in gezamenlijkheid en nabijheid: met mensen van de stad, dichtbij huis, op straat. Daarnaast gaat zij op projectbasis samenwerkingen aan met kunstenaars uit verschillende disciplines.

In het vormgeven van de ruimte gaat ze op zoek naar meerduidigheid, contrast en het schurende verhaal. Zij houdt van de zoektocht waarin ze haar eigen ideeën toetst aan de stemmen van anderen. Om ook buiten haar eigen perspectief naar de wereld te kijken. Die meerstemmigheid van de stad ziet zij als een manier om de toekomst vorm te geven. Want het gaat niet om het vinden van de zogenaamde juiste stem, maar om de plekken en momenten waar die stemmen elkaar ontmoeten, botsen, versmelten en wrijven. Voor haar geven de kunsten, verbeelding en verbazing ruimte om met afstand te beschouwen en te reageren. In haar werk gaat zij daarvoor zoveel mogelijk het gesprek aan met de mensen om in het gehele maakproces dichtbij hun ideeën, verhalen en inzichten te zijn.

Performance en choreografie: Marlieke Burghouts

Performance en co-creatie: Jiaxin Chen

Muziek: Irina Vaino

Ontwerp en bouw installatie: Janine Toussaint

Dramaturgie: Diane Elshout

Ondersteuning: Moving Arts Project

Fonds: https://www.cultuurfonds.nl/informatie/logo-en-promotie#99