A Circle of Exchange

Erin Skye Circus

CC Amstel, de Theaterzaal

02 sep.

donderdag

20:30-21:05

03 sep.

vrijdag

20:15-20:50

Bijlmer Parktheater

09 sep.

donderdag

19:00-19:35

10 sep.

vrijdag

20:30-21:05

A Circle of Exchange is een publieksinteractieve, fluistergevulde, coronaveilige, bijna experimentele circusvoorstelling. Je kunt een beetje kwetsbaarheid, veel onhandigheid, een meeslepende ervaring en heel veel plezier verwachten. Kom delen in iets moois.

We komen binnen in een stille ruimte. Erboven hangen dimlichten, kussens in een kring in de kamer, daarachter een kring van stoelen. Er komt een warboel van snaren uit het midden van de vloer, daarboven hangt een leeg paar zwarte lussen.

Er zijn de gebruikelijke gemompel als iedereen een plek vindt om te zitten. Voor elke stoel ligt een eenvoudige papieren beker, met een touwtje vastgemaakt aan de middelste rotzooi en weer naar de persoon die de ruimte aan de overkant heeft gekozen. Vol verwachting vragen we ons af wat dat betekent. De kamer groeit nog steeds. Een zacht gefluister komt binnen, leidt ons om onze ogen te sluiten en we worden vervoerd naar een andere wereld…

Door de concepten van ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response; de ​​ontspannende effecten van fluisteren, zachte zich herhalende geluiden en beelden) en circus (luchtbanden, hand-balancing en contortion) duikt “A Circle of Exchange” in relaties tussen leden van het publiek, in het bijzonder om de ontmoeting van “vreemden”. Binnen de voorstelling roept de ontdekking van enkele eenvoudige can-and-string telefoons het idee op dat ‘spelen’ een belangrijke toevoeging is aan de onhandigheid van eerste kennismakingen.

Volg Erin Skye Circus

Instagram
Over de makers

Tussen de leeftijd van 6 en 14 was Erin zowel een competitieve turnster als een circushobbyist. Ze hield ervan om zich verbonden te voelen met mensen tijdens het optreden, en hoe het haar het idee gaf dat ze een kostbaar moment deelden. Vijf jaar later, na talloze optredens op festivals, zakelijke en privé-evenementen in Perth, Australië, wilde ze nog meer leren en haar inspiratiebronnen veranderen. Dus verhuisde ze de halve wereld over om zich in te schrijven en te studeren aan Codarts Circus Arts, en het is tot nu toe het meest angstaanjagende en prachtige wat ze ooit heeft gedaan.

Ze vond in de laatste jaren van haar bachelor een vreemde interesse en verlangen om de wereld van ASMR in combinatie met circus te verkennen. Ze wordt sterk beïnvloed door de lijnen van het lichaam in relatie tot de ruimte, en hoe bepaalde geluiden uit een heel ander genre de combinatie kunnen beïnvloeden. Haar afstudeeract “Welcome to the Void” (met ASMR en circus) werd genomineerd voor de BNG Circusprijs 2019. Naast dat het wordt uitgevoerd op zowel Cirque Mania 2019, in Korzo Theatre als The Hubs Immersive Festival 2019, kun je het in 2021 en 2022 op verschillende GOP-locaties zien!

A Circle of Exchange is het vervolgonderzoek van ASMR en Circus voor Erin en is tot nu toe een geweldige leerervaring geweest. Als haar eerste solocreatie na haar afstuderen is ze enorm dankbaar voor de steun van Circunstruction, Circus Dance Festival en Circusstad.

Buiten oog: Rodia Vomvolou

Fotograaf: Jona Harnischmacher

Videograaf: Arthur Bueno

Gesteund door:

-Circunstruction

-Circusstad

-Circus Dance Festival

(Supported by CircusDanceFestival residency programm – Funded by TANZPAKT
Stadt-Land-Bund with the support of the German Federal Government Commissioner for Culture and the Media.)