A La Carte

Marie Phillips & Milda Varnauskaite

ONLINE

13 sep.

zondag

20:15-21:15

Tantalus stond in een plas water onder de takken van een fruitboom. Het water raakte zijn kin, maar hij voelde zich zo dorstig. Op het moment dat hij probeerde te drinken, verdween het water. Hij keek omhoog naar de fruitboom. Hij probeerde wat fruit te pakken te krijgen, maar de takken verdwenen in de mist...

Marie en Milda vullen uw inbox met een feest van verhalen: van het slachten van een varken om worstjes te maken in een klein Litouws dorpje tot het geserveerd krijgen van gouden schotels in het bijzijn van de koningin; van het alledaagse liefdesverdriet van een misgelopen verjaardagsfeestje tot de desoriënterende terreur van de zelfverhongering; met koude vis, verlaten cocktails, bananenbroodjes en dronken bavianen.

Geïnspireerd door de mythe van Tantalus, die vervloekt was om altijd omringd te zijn door heerlijk eten maar nooit in staat om te eten, verkennen de verhalen de vele betekenissen van eten en honger: als betekenaars van liefde, van de kindertijd, van het geheugen, van verwennerij, van zelfverloochening, van thuis.

A La Carte serveert u zes korte multimedia films die dagelijks rechtstreeks naar uw e-mail worden gestuurd, plus een Zoom-picknick voor alle deelnemers.

Het vermogen van Marie en Milda om het publiek te boeien, het tempo hoog te houden, leuk en onderhoudend te zijn en slim te zijn, is ter plekke aanwezig. Ik kan ze niet genoeg aanbevelen.

Pita Keeney

Volg Marie Phillips & Milda Varnauskaite

Facebook Instagram Twitter
Over de makers

Marie Phillips is een Britse schrijfster en verteller. Haar werk omvat de internationale bestsellerroman Gods Behaving Badly, die tot een speelfilm is gemaakt, en twee komedieseries voor BBC Radio 4. Als verhalenverteller trad ze op in heel Groot-Brittannië en Nederland, onder meer op het prestigieuze Oerol theaterfestival. Ze haalt haar inspiratie uit de geschiedenis en de mythologie, met een moderne twist. “Alsof Jane Austen Terry Pratchett herschrijft” – The Guardian.

Milda Varnauskaitė is een in Amsterdam gevestigde Litouwse verteller. Ze treedt op in heel Nederland en Litouwen en versmelt verhalen uit de Baltische regio met haar buitenlandse ervaringen. Ze heeft opgetreden op het Amsterdam Roots festival, Explore the North festival in Leeuwarden en de Frascati en Podium Mozaïek theaters in Amsterdam. Milda doceert storytelling aan de Vilnius Universiteit en is oprichter van het Baltic Storytelling Centre in Litouwen.

Milda Varnauskaite
Storyteller
Marie Phillips
Storyteller

Geschreven en uitgevoerd door Marie Phillips and Milda Varnauskaite

Gefilmd door Archie Powell en Dovydas Šablauskis

Bezield door Irina Koriazova

Geregisseerd door Archie Powell