After The Echo

DeRonde/Deroo

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Grote Zaal

09 sep.

donderdag

19:00-19:35

09 sep.

donderdag

21:30-22:05

10 sep.

vrijdag

18:45-19:20

11 sep.

zaterdag

21:00-21:35

We zoeken naar melancholie die ons een kick geeft, ons neersabelt, ons bedekt met glitter en ons weer naar de wolken laat kijken. Een fysieke voorstelling waarin twee mannen de strijd en de schoonheid van melancholie laten zien. Een opstand te midden van onze zinloosheid. Een iconoclastische reis door een winter, een popsong, een hert, veel mist en een honkbalknuppel.

DeRonde/Deroo maken de visuele fysieke mimevoorstelling After The Echo. Een ode aan de melancholie. Vaak wordt melancholie gezien als depressie en minder als de kracht die het in zich heeft. Het verbindt omdat het ons allemaal raakt. Een tegengif tegen polarisatie en eenzaamheid.

De performance After The Echo grijpt je bij de ballen. Het toont de intensiteit van een dronken one-night stand en de lege plek de volgende dag.

Door de kracht van hun beelden en de sfeer verbind ik mij direct met hun wereld. De sfeer heeft iets poëtisch maar ook ongrijpbaars. Je kunt zien dat er vóór elk moment dat ik keek, er veel meer waren. Het stuk sluit aan bij het absurde en surrealistische en wordt verrijkt door hun spel en hun verschillende lichamelijkheid.

Loes van der Pligt

Nicks afstudeervoorstelling WHEN STANDING ON A MOUNTAIN beweegt zich tussen beeldende kunst, performance, installatie en theater. Een intrigerende ervaring, perfect uitgebalanceerd in regie, performance maar ook in lichtontwerp en scenografie. Zijn handtekening is al iets om jaloers op te zijn.

René Geerlings

Volg DeRonde/Deroo

Instagram
Over de makers

DeRonde/Deroo bestaat uit de mimers Nick Deroo en Tom de Ronde. Ze fungeren als collectief voor deze specifieke voorstelling.

Ze hebben elkaar gevonden vanwege hun liefde voor het kijken naar de wolken, waardoor ze zich klein en sterk tegelijk voelen.

Ze creëren beelden die je raken, doen trillen, huiveren en je met ontzag achterlaten.

Nick Deroo
Maker/Performer
Tom de Ronde
Maker/Performer
Fabián Santarciel de la Quintana
Adviseur
Jasper Kayser
Lichtontwerp / Technische Assistentie
Jethro Cooke
Geluidsontwerp
Sanne van Loenen
Productie
Joshua Walter
Photos + Teaser

Concept, creation & performance: Nick Deroo & Tom de Ronde

Advisor: Fabián Santarciel de la Quintana

Sound Designer: Jethro Cooke

Light Design/Technical Assistance: Jasper Kayser

Production: Sanne van Loenen

Photos + Teaser: Joshua Walter

Thanks to Raaf, Matteo Bifulco, Afke Berger, René Geerlings, Loes van der Pligt, Matthijs Rijsdijk, Olga Tsyganova & Vis à Vis

Made possible by Janivo Stichting, Amsterdams Fonds voor de Kunst & Amsterdam Fringe Festival