Fringe AFTER: Awards + Sophie Straat

Sophie Straat, JNM & Ike Melchizedek

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Grote Zaal

12 sep.

zondag

22:00-00:00

De Fringe zou de Fringe niet zijn zonder een lekkere after. Denk: bruine kroeg, levenslied en augurkjes met kaas op een prikker. Met een lekker Amsterdams optreden van volkszangeres Sophie Straat, groovy tunes van DJ Ike Melchizedek, onze fantastische host JNM en de feestelijke bekendmaking van de winnaars van de Fringe Awards 2021. Allemaal online te volgen hier op de site!

Programma
22:00   Openingswoord JNM
22:05    Sophie Straat
22:35    Uitreiking Fringe Awards
23:00    DJ Ike Melchizedek

Livestream
Je kunt het programma volgen via de livestream hieronder.

Over de makers

Over Sophie Staat
De Nederlandse volkszangeres Sophie Straat groeide eind jaren ’90 op in de voormalige, maar inmiddels gegentrificeerde volksbuurt de Pijp. Tegenwoordig schrijft Straat, samen met haar compagnon Wieger, over de effecten van gentrificatie in Amsterdam. In haar liederen krijg je een kijkje in de levens van de groene bakfiets eigenaar, de Zuidas werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. Naast haar rol als vertolker van het levenslied, is Straat kunstenaar en maakt zij sociaal geëngageerd werk.

Over JNM
Jennifer Muntslag is een geboren performer die van kleins af aan al door heeft dat ze zich thuis voelt in de “spotlight”. Een aantal jaar geleden besloot ze van praten haar beroep te maken en nu is ze naar eigen zeggen een “professionele kletskous”, die haar vak met veel passie en plezier uitvoert. Haar klussen variëren van een wekelijkse late night talkshow bij Pakhuis de Zwijger, jaarlijks terugkerende host tijdens Amsterdam Roots Festival, Oerol, Kunstbende, vloggen voor My Daily Shot of Culture en diverse Spoken Word events tot aan clubavonden in de Paradiso, Melkweg en vele clubs/festivals in binnen en buitenland.

Over DJ Ike Melchizedek
De Amsterdamse DJ Ike Melchizedek heeft zijn roots in reggae en rastafari, maar zijn eclectische sound heeft ook invloeden uit (future) hiphop, R&B, dancehall, afro-house, baile-funk, kuduro and trap. Hij stond al op festivals als Amsterdam Open Air, Vunzige Deuntjes en Kwaku en is ook een graag geziene gast in Melkweg, Paradiso, Jimmy Woo, en Chicago Social Club.