ATHA

Veronique Post x Dr. Meraki

Q-Factory, Grote Zaal

12 sep.

zaterdag

20:30-21:00

12 sep.

zaterdag

22:00-22:30

13 sep.

zondag

18:30-19:00

13 sep.

zondag

21:00-21:30

Een vierkoppige theatrale band en 1 muzikale performer ontmoeten elkaar in een zoektocht naar vergetelheid, ergens op de grens van een fysieke voorstelling en een theatraal concert. In 5 fasen, 5 nummers en 5 herinneringen groeit de angst van het verliezen, tot ook die is vergeten.

In ATHA wordt athazagorafobie onderzocht, de angst om te vergeten of vergeten te worden, in combinatie met de bijzondere eigenschap van muziek: je juist laten herinneren.

We proberen allemaal van belang te zijn, voor onszelf, voor anderen. In onze jeugd willen we ‘erbij’ horen, in ons werk willen we iets doen wat waardevol is. In de liefde willen we de allerbelangrijkste persoon op de wereld zijn voor onze geliefden en als we er niet meer zijn, willen we onthouden blijven, vooral niet de anonimiteit in verdwijnen.

Maar wat doet dit leven aan pogingen om niet vergeten te worden door anderen er nog toe als je jezelf uiteindelijk begint te vergeten?

We vragen ons in ATHA af wat we precies vrezen te verliezen. Kijkend door de ogen van iemand die langs een heel leven aan herinneringen gaat, wordt de muziek onze verteller in een performance dat ergens tussen een concert en een voorstelling in verdwaalt.

 

ik stopte jou in een laatje

en vergat de plek

ik luisterde anders en

andere momenten vervaagden er ook van

en toch

ik hoor dit nu en

je bent er zelf uitgeklommen

toch niet zo vergeten dan

 

Volg Veronique Post x Dr. Meraki

Instagram
Over de makers

Veronique Post
Na te zijn afgestudeerd aan Codarts Muziektheater met haar eigen voorstelling NYX, is Veronique als zangeres/danseres/actrice en theatermaker bezig met het doorontwikkelen van een eigen stijl waarin de integratie van muzikaliteit en fysieke bewegingstaal voorop staat.
Ze stond oa in seizoen 18/19 in de musical “Evita” van de Graaf en Cornelissen en is ze 1/3 van het collectief de SATURNERS, bestaande sinds jan 2018. De Saturners stonden op o.a. de Rotterdamse Dakendagen, Down the Rabbit Hole, Fringe Festival Amsterdam.

Dr. Meraki (band sinds 2016)
De band, bestaande uit Milan Boone (gitaar, zang), Pim de Roij (drums), Huy Le (bas) en Tommy van Leuken (toetsen, synths), heeft zich in de 5 jaar dat ze samenwerken ontwikkeld tot een alternatieve punkrockband met veel jazz, funk en fusion invloeden en combineren dit op een energieke en eigen manier met elkaar. Ze speelden onder andere op North Sea Jazz, het Paard, So what’s next en Parkpop.

Veronique Post
Zang/dans/spel + concept & tekst
Milan Boone
Muzikaal leider, gitaar/zang
Pim de Roij
Drums/zang
Tommy van Leuken
Toetsen/zang
Huy Le
Bas/zang
Anouk Beugels
Regie