BAKFIETS

Robbie Wallin

Perdu

05 sep.

zaterdag

19:15-20:00

06 sep.

zondag

18:30-19:15

Ajax, de rode ramen, de toko op de hoek en het Leidseplein. Amsterdam. De stad waar ik als straatschoffie een appel jatte van de Dappermarkt. De stad die verandert.. Het wordt te duur, dure huizen, dure winkels.. Nutella shops in plaats van kroegen, de 9 Straatjes als de nieuwe P.C. Hooft? En de Zuidas groter dan New York. Amsterdam verandert, toch?

Met BAKFIETS neem ik je mee naar mijn Amsterdam. Hoe we nu ‘helm op de scooter, scooter op de weg omdat fietsers gevaar lopen’ en straks ‘helm op de fiets, fiets op de weg omdat voetgangers gevaar lopen.’ Verhalen van een jongen die altijd opzoek is naar avontuur, en hierdoor onder ogen moest komen dat vrienden met een Arabisch uiterlijk daar minder makkelijk mee wegkomen. Verhalen over racisme in je omgeving en hoe je daar als witte jongen mee omgaat. Hoe ik ben opgegroeid in zuid, naar school ging in de Bijlmer, verliefd werd naast het Oosterpark, inmiddels vijf jaar in oud-west woon, en mijn vader nog steeds vindt dat ik geen Amsterdammer ben omdat mijn moeder uit Maastricht komt.

Fotografie: Tim Hillege

‘Hebben jullie oost bekeken? Oost was vroeger een getto net als west. Oost en west de getto? Nou, ik ga even in de getto een large bio flat white tripple shot arabica boon uit Ecuador drinken onder het genot van een gluten vrije bananen noten cake. Zonder cashew.. daar ben ik allergisch voor.’

Volg Robbie Wallin

Facebook Instagram
Over de makers

Robbie Wallin is een Amsterdamse theatermaker en acteur. Na verschillende junior producties te hebben gespeeld te hebben, deed hij auditie voor DOX. Daar heeft hij een jaar gespeeld in de voorstelling “THINK!” onder regie van Marjan Barlage & Sassan Saghar Yaghmai. Na zijn periode bij DOX, kwam hij terecht bij Lost Project. Hier speelde hij in de voorstellingen “Man Down” en “The World Is Yours.” Daarnaast is hij de gehele zomer te zien in de voorstelling “Robin Hood” in het Amsterdamse Bos, een productie van Het Kleine Theater i.s.m. Het Amsterdamse Bostheater. Dit jaar is hij begonnen aan de 2-jarige theater docent/maak opleiding aan de toneelschool van Amsterdam. Verder geeft hij les op de JTSZO, is Zaanse mayonaise zijn favoriet en gelooft hij in een Champions League winst voor Ajax. Met de solo BAKFIETS debuteerde hij als solist op Rrreuring. Hier maakte en schreef Robbie zijn eerste show onder regie van Soufiane Moussouli.

Spel & tekst: Robbie Wallin

Regie: Soufiane Moussouli

Fotografie: Tim Hillege