BioPower

Betal Özay en Farah Coppola

Plein Theater

10 sep.

vrijdag

21:45-22:40

11 sep.

zaterdag

19:00-19:55

11 sep.

zaterdag

22:00-22:55

12 sep.

zondag

17:30-18:25

"Let's be the perfect couple that everyone hates"

Dit is een verhaal over het perfecte koppel. Een huwelijk vol liefde, vreugde en geluk. Een échte “power couple.” Uiteraard hebben zij – zoals in elke relatie – hun meningsverschillen, maar ze vinden altijd wel een oplossing. Nu zijn ze hier om hun liefdesverhaal te delen. Maar sommige dingen zouden niet gedeeld moeten worden..

BioPower is een storytelling voorstelling over twee individuen: man en vrouw, vader en moeder. Ze worstelen met hun opgelegde rollen in de samenleving. Samen proberen ze te voldoen aan de verwachtingen maar dat is een zwaardere strijd dan ze denken.

Volg Betal Özay en Farah Coppola

Facebook Instagram
Over de makers

 


Farah Coppola

Farah Coppola werd in Sicilië geboren uit een Siciliaanse vader en een Franse moeder. Op tienjarige leeftijd kwam ze in Nederland terecht. Ze behield haar Italiaanse smaak in eten, haar Franse gevoel voor romantiek en nam de Nederlandse stiptheid over. Als klein meisje werd ze verliefd op de verhalen die haar moeder vertelde. Later in haar leven herontdekte ze deze verloren liefde. Een gevoel dat zo sterk was dat ze stopte met het nastreven van een carrière in de Europese politiek. Ze voltooide de Mezrab Storytelling School in 2021. Farah vertelt over het goddelijke komische drama van haar levensbloopers, haar familie en vreemde ontmoetingen. Haar stijl is een combinatie van Zuid-Europees temperament en Noord-Europese logica.

 

Betal Özay

Betal Özay vertelt al lange tijd verhalen of leugens (dat ligt aan je perspectief) in rechtszalen als advocaat, maar hij was er klaar mee. Hij vond een uitweg. De film die hij samen met zijn zus in elkaar zette werd een enorme hit in Turkije. Dit kietelde zijn nieuwsgierigheid over hoe het zou zijn om zelf in het middelpunt van de aandacht te staan dus hij voltooide de Mezrab Storytelling School in 2020. Betal geeft zichzelf bloot, laag voor laag, over het leven als advocaat met de vreemdste zaken, als filmmaker in omgang met beroemdheden, als burger van een falende natie, als echtgenoot zonder stabiel inkomen. Hij had zeker niet verwacht dat hij zijn 40e verjaardag zou vieren in zijn eentje dronken wordend, tijdens de Covid-19 lockdown, terwijl hij praat met zijn familie op Zoom. Dus, hoe nu verder?

 

Raphael Rodan

Raphael Rodan is een theatermaker en storyteller pur sang, met meerdere prijzen en awards op zijn naam. Naast de reguliere toneelschool, heeft hij privé lessen genoten van de Israelische theater meester Hillel Neeman, en heeft een extensieve leerperiode in de Meisner Techniek ondervonden in the ‘Actors Temple’ in Londen. Zijn werk wordt internationaal erkend en kan gezien worden in theaters en festivals door heel Europa. In 2014 richtte hij, met Farnoosh Farnia en Sahand Sahebdivani, The Mezrab Storytelling School op. Deze school gebruikt unieke en authentieke leertechnieken die ontwikkeld zijn door het team zelf. Daarnaast is Raphael docent op het Academie voor Theater en Dans.

Farah Coppola
Tekst en Spel
Betal Özay
Tekst en Spel
Raphael Rodan
Regie
Mirko Lazovic
Lichtontwerp

Tekst: Betal Özay, Farah Coppola, Raphael Rodan

Spel: Betal Özay, Farah Coppola

Regie: Raphael Rodan

Decor: Mirko Lazović

Foto’s: Karl Giesriegl

Poster ontwerp: Serkan Mercan