Contact

Luna Cozijn

Theater Bellevue, Kleine zaal

03 sep.

donderdag

19:00-19:50

04 sep.

vrijdag

20:30-21:20

05 sep.

zaterdag

15:00-15:50

05 sep.

zaterdag

20:00-20:50

06 sep.

zondag

18:30-19:20

Een vertelling over mensen die het leven ook maar gewoon aan het proberen zijn. Ze bewegen zich onzichtbaar voort. Worden geconfronteerd met grote en ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen. Moeten daar vervolgens mee omgaan. Omdat het er is. Ze proberen grip te krijgen, te begrijpen en botsen op hun eigen onvermogen. Toch zijn er dingen die hoop geven; kleine aanrakingen die de wereld betekenen, zandkastelen die de dood voor even doen vergeten.

Alice, een kapster, zorgt voor haar zoon en dochter. Voor haar zoon voelt ze een vanzelfsprekende liefde. Op haar dochter krijgt ze geen vat. Omgekeerd ziet die haar moeder enkel verdwijnen, haar werk in, van haar weg.

Een groot gezin, een zomerdag. De puberdochter is op zoek naar zichzelf, de jongste jongen naar alles wat er in de wereld te ontdekken valt.

Luna Cozijn brengt twee kortverhalen van de bekroonde Britse schrijfster Rachel Seiffert, uit haar bundel Veldwerk. Seiffert werd in 1971 in Oxford geboren en is auteur van romans en kortverhalen. Zij debuteerde in 2001 met De Donkere Kamer, waarmee ze genomineerd werd voor The Booker Prize. Veldwerk verscheen in 2004.

Een voorstelling over pogen, onvermogen en het moeten aangaan van de realiteit.

Over de makers

Luna Cozijn (1990) studeerde in 2019 met grote onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de richting Woordkunst. Tijdens Woordkunst bekwaamde Luna zich in de kunst van het vertellen. Hoe je het perspectief van al de personages van je verhaal weergeeft en een spannende en gelaagde voorstelling neerzet met enkel je eigen stem. Voor haar afstudeervoorstelling Stel je voor: een woestijn bewerkte zij het kortverhaal Cowboy en Indiaan uit de bundel Vuurpijlen Vangen van Karen Köhler. Nu staat zij met een nieuwe voorstelling op het Fringe Festival Amsterdam. Hiervoor maakte zij een bewerking van twee kortverhalen uit de bundel Veldwerk van de schrijfster Rachel Seiffert.

tekst: Rachel Seiffert

vertaling: Mea Flothuis

vertelling: Luna Cozijn

dramaturgie en eindregie: Rosa Vandervost

beeld: Santiago Ortiz Przychodzka

foto’s: Jurgen Delnaet