CRYBABY

Emma Buysse & Luna Joosten

Theater Bellevue, Klein Bellevue

04 sep.

zaterdag

20:00-20:45

05 sep.

zondag

16:00-16:45

05 sep.

zondag

21:30-22:15

11 sep.

zaterdag

19:00-19:45

11 sep.

zaterdag

21:00-21:45

12 sep.

zondag

17:30-18:15

Een monoloog over emo-kitsch en "echte" tranen

Waarom etaleren we onze emoties, maar walgen we van sentiment? Authentieke gevoelens maken ons menselijk, maar aanstellen is voor drama-queens. En van verdriet opkroppen krijg je kanker, toch? In een formele meeting diskwalificeren we emoties, in een commerciële talkshow verafgoden we de huilende mens.
Deze voorstelling probeert het onderscheid te verwerpen tussen emotionaliteit en sentimentaliteit, authentiek en nep, kunst en kitsch, ernst en ironie.

In de monoloog CRYBABY kijken we naar Ruby, een jonge vrouw werkzaam in een museumshop. Terwijl ze aan het werk is gebeurt er een vreselijk ongeluk.
Dit zet een zoektocht in gang naar authentieke tranen, te midden van een merchandise-hel.

Over de makers

Emma Buysse en Luna Joosten studeerden beiden in 2021 af aan de Toneelacademie Maastricht, Emma aan de acteursopleiding en Luna aan de regieopleiding. Emma speelde in voorstellingen bij Oostpool en het HNT, Luna deed regie-assistenties bij de Warme Winkel en HNTJong.

Samen wonnen ze in 2019 de Best of Fringe Award voor hun voorstelling Great People. Emma en Luna vinden elkaar in hun nuchtere kijk op de wereld en hun voorliefde voor absurdisme. Hun voorstellingen vertrekken vanuit actuele en persoonlijke struggles die spelen binnen de millennial-generatie. Door gebruik van humor en een kritische dosis zelfreflectie, worden grootse thema’s licht en herkenbaar. Graag zetten ze in hun werk het publiek op het verkeerde been, ze laten de kijkers meegaan in een wereld die laag voor laag wordt afgepeld. Ze vinden het belangrijk om verschillende perspectieven te bieden op één onderwerp. Hun werk kenmerkt zich door sterke conceptuele uitgangspunten, die worden verbeeld in een strakke scenografie met gevoel voor kleur.

 

Emma Buysse
Tekst en spel
Luna Joosten
Tekst en regie

Concept & tekst: Emma Buysse & Luna Joosten

Regie: Luna Joosten

Spel: Emma Buysse

Geluidsontwerp: Scott Beekhuizen

Lichtontwerp: Bogi Bakker

Scenografie: Roel Leenders

Coaching: Kasper Tarenskeen

Posterbeeld: Sara Schoon

Met dank aan: Amsterdam Fringe Festival, Theater Bellevue, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Janivo Stichting, Apollo Fonds en Toneelacademie Maastricht